Resefundering från Bangkok, via Koh Samui till Koh Phangan.

on

Så närmar det sig på riktigt nu, jag har nyss bokat av och bokat om vårt hotellrum i Bangkok eftersom jag är en snål en. Nej, men ni vet att ibland har man ögonen med sig och ser att priserna (som var låga redan när man bokade) har sjunkit. Då ser man till att avboka rummet på ett ställe och istället boka in sig på ett annat. Vips så sparar vi några hundralappar! För jag är lite snål på det sättet.

Våra första nätter på Koh Samui, de enda fem nätterna vi har bokat ska ju spenderas på The Florist Resort i Mae Nam på Koh Samui, där är jag lite bitter över att jag bokade in oss med en extrasäng (100:- extra per natt) eftersom det självklart visade sig att det inte behövdes någon. Onödiga pengar eftersom våra ungar ändå vill ligga och trängas med oss eller sig själva. Nu var inte rummet dyrt i sig, så det var ingen katastrof.

Jag lutar mer och mer åt att vi redan efter de fem dagarna drar oss över till Koh Phangan och ser efter om vi tycker att den ön är något för oss. Nackdelen med att resa på sommaren är ju att det på många ställen är lågvatten, så är definitivt fallet på Haad Salad som vi tittar på. Men å andra sidan finns en riktigt grym pool på det hotellet och det är otroligt bra priser på boendet. Kanske väger det upp?

kohphangan kohphangan2

Som kontrollfreak har jag lite svårt för det här att inte boka upp allt i förväg. Samtidigt vet jag att vi gärna vänder kappan efter vinden om vi inte trivs och därmed borde vi verkligen inte låsa oss mer än nödvändigt. Så jag biter ihop och ser till att bara hålla koll på prisnivåerna och vår budget. Just nu ligger vi något under, vilket är ett plus. Men oväntade kostnader kommer väl nästan alltid i samband med en resa?

Idag fick vi i alla fall tummen upp från Folksam att vi har alla deras tilläggsförsäkringar som krävs för att ha rätt till full ersättning oavsett vård/hemtransport/olycka på plats under semestern. Bra fallskärm – det kan bli riktigt, riktigt dyrt annars! 

2 Comments Add yours

 1. Du imponerar stort över din reseplanering o koll på saker o ting! Så himla duktig!

  Like

  1. alfva says:

   Haha tack, men just det här med resor råkar ju tyvärr vara ett av mina främsta intressen så jag är alldeles för bra på att fastna i resornas värld och väga argument och läsa recensioner.
   Säg till om du skulle behöva hjälp någon gång! 😉

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.