Air China, chaufförer och regn.

bildDet var inte meningen att vara negativ i förra inlägget, annat än mot mig själv som är så dålig på att låta bli att oroa mig till absurdum över flygningarna. I övrigt måste jag säga att vi har mött på flest leenden, till och med av den annars rätt stela flygplanspersonalen och även från vår taxiräddare i nöden igår kväll. 

Air China får ganska låga betyg av mig vad gäller transporteringen, maten och underhållningen ombord. Och plingadet och ropandet däremellan. Inte bra för nerverna eller sömnen. Men när det kommer till deras service hittade vi inga fel alls, tvärtom placerade de oss på flighten till Peking på en rad med 4 stolar (Lillasystern har ju ingen plats) till förfogande, på väg till Bangkok fick vi en hel stolsrad till för att lägga barnen att sova. Stora pluspoäng för det alltså. Turbulensen kan vi nog inte riktigt klandra dem för, även om Lilla A tycker att de borde kört mycket försiktigare.

bild (1)

Om ni skulle ta Airport Express Rail Link till Makkasan station så se till att promenera direkt ut på gatan och ta tag i en taxi, vi fick hjälp att få tag i en tack vare snälla medmänniskor. Taxichauffören som sen inte hittade till vårt hotell stannade och tog hjälp av en kollega som i sin tur lyckades fixa fram ett nummer att ringa vårt hotell för vägbeskrivning. En taxiresa som borde tagit 2 minuter, men istället dröjde 25. För några ynka 69 baht som mätaren stannade på. Självklart dricksade jag. 

Just nu regnar det, vi är på rummet för att vila upp oss en liten stund efter förmiddag på språng och snart ska vi ut igen. Imorgon bitti bär det av mot Don Muang-flygplatsen och inrikesflyget till Surat Thani innan vi till slut kommer fram till Koh Samui. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.