Gör dina egna kylskåpsmagneter! (Shrink plastic från Panduro)

on

2013-08-18 (2 av 12) 2013-08-18 (4 av 12) 2013-08-18 (5 av 12) 2013-08-18 (6 av 12) 2013-08-18 (7 av 12) 2013-08-18 (8 av 12)

För några veckor sen bad jag om tips på Panduro inför att Stina skulle fylla år, blev då visade direkt till den här coola krympplasten (shrink plastic). Lilla A har sedan dess varit otroligt sugen på att testa själv, så idag när vi ändå var på shoppingtur passade jag på att ladda upp med ett set åt även henne. Det är som ett (två i förpackningen) ark med lite hårdare papper med aningen sträv yta, där man klipper ut sin figur (finns fler val i affären) och målar med antingen tusch eller färgkritor. Därefter stoppar man helt enkelt in dem i ugnen, tittar på när de först bubblar upp och sedan krymper ihop. Rätt lustigt faktiskt och ungarna tyckte ju att det var superskoj. Figurerna kan man sen använda till spel, leksaker eller vad man vill. Vi valde att göra kylskåpsmagneter av dem, så fram med ett lim för plast/superlim. Tjusigt eller hur?

2013-08-18 (9 av 12) 2013-08-18 (10 av 12) 2013-08-18 (11 av 12) 2013-08-18 (12 av 12)

Jag är ju inte den pyssligaste av mammor, så jag älskar när det dyker upp såna här enkla saker som till och med jag klarar av att göra med barnen utan att behöva klia mig i huvudet och fundera hur tusan jag ska få till det. Klippa i ett papper klarar de flesta vuxna, att måla med kritor fixar ju de flesta barn. Sen skjuts in i ugnen och på några minuter var det klart.

Eftersom processen är rätt snabb är det här ett pyssel som fungerar även för mindre barn, själva resultatet är ganska irrelevant tycker jag då livet inte alltid handlar om att hålla sig innanför linjerna. Lillasystern fick även hon vara med på ett hörn och kludda, även om hennes inte blev den tjusigaste magneten så var hon väldigt stolt över att få vara delaktig och ha skapat något.

OBS – Låt plasten hinna lägga sig ner ordentligt i ugnen innan du tar ut den och måla inte med för mörka färger då dessa förstärks när plasten komprimeras. Se exempelvis skillnaden på min målade noshörning och det färdiga resultatet. 

4 Comments Add yours

 1. Ida-Maria says:

  Lykkas magneter hänger på kylskåpet nu! Det här ska vi komma ihåg och framförallt köpa till nästa kalas vi går på 🙂

  Like

 2. Vilken häftig grej! Och vad fin lilla A var i sitt lockiga hår 🙂

  Like

 3. Ullrika says:

  åååh nostalgi! nåt liknande det här hade vi när ni var små! som ungefär ännu mindre pysslig än du kommer jag genast försöka införskaffa. TACK för tips!

  ps. har någon läst en Bamsetidning kanske? tyckte mig känna igen ett pennskrin nämligen 🙂

  Like

 4. Mammatea says:

  Kul grej!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.