Recension: Padwico 850 – lågstrålande babyvakt.

on

padwico_850Strax innan sommaren fick jag den trevliga nyheten att ha blivit utvald som av Alltförföräldrar till att testa Padwico 850 som är den nya generationen av lågstrålande babyvakter, den allra första heldigitala på godkänd frekvens. Vi har tidigare använt oss av en TopCom (som på sin tid fick bäst i test) och skillnaden är enorm! 

Padwico 850 har en räckvidd på 500 meter i öppna utrymmen, så låg strålning att det knappt är mätbart (och endast när enheterna är aktiva), klockren ljudåtergivning och nästintill störningsfria frekvenser. Den har nu följt med oss till Thailand, där den dels knappt tog någon plats i resväskan eftersom enheterna är små och nätta och har nu flyttat hem till sin nya adress i St Anna där barnen sover i lill-stugan som ligger en liten, liten bit ner på tomten från stora huset.

Sambon suckade lite och ryckte på axlarna när jag berättade att vi skulle testa en ny typ av babyvakt. Det säger kanske en del om våra erfarenheter från vår tidigare TopCom när Lilla A var liten. Konsten att ställa in den, när den började tjuta i onödan och framförallt hur dåligt ljuden hördes. Så många gånger som vi sprang för vad som visade sig vara i onödan eftersom det bara hördes ett sprakande och vi därmed inte visste om det bara var en oskyldig hostning eller att de egentligen var ledsna. Hans förhoppningar inför Padwico var alltså inte på topp. Dessutom var den förra en riktig dunderklump, både till utrymme och vikt. Här är det lättvikt som gäller, med ljud och finesser som slår det mesta.

IMG_27122013-05-18 (19 av 45)

 

Föräldraenheten får stå i köket i storstugan, nere i skymtade Lill-stugan sover vi på natten. 

Det är lite svårt att inte fokusera på utseendet, för jag älskar det stilrena på Padwico 850. Den har rena linjer, finns i svart och vitt samt ligger perfekt i handen utan att på något sätt vara tung. På föräldraenheten finns även en temperaturmätare som berättar hur varmt/kallt det är hos barnet, skulle den komma utanför räckvidd så larmar den med både ljud och ljus. Dessutom har vi inte behövt oroa oss en enda gång för att inte höra vad för typ av ljud som kommit från barnen. Eftersom den har en grym funktion att kunna prata ifrån båda enheterna så har den även använts till walkie-talkie när vi helt enkelt inte orkat springa mellan stugorna eller främst Lilla A enbart velat berätta något. Hur kul som helst tycker hon!

Fördelar (gentemot TopCom)

 • Design, vikt
 • Laddningsenheterna går att kombinera – dvs på resan räckte det med en laddningsenhet
 • Talfunktion
 • Ljud- och ljuslarm när enheten inte längre är inom räckvidd
 • Oerhört låg strålning
 • Nattlampa
 • Nästintill obefintligt brus och superb ljudkvalitet
 • Temperaturmätaren som berättar om värme/kyla där enheten är placerad

Hittills har vi inte hittat en enda punkt att anmärka på vad gäller denna babyvakt, vilket lämnar den med toppbetyg från den här testpatrullen. Letar du efter en ny babyvakt tycker jag absolut att ni ska ta en titt på denna som finns att köpa bland annat här hos Alltförföräldrar

 

3 Comments Add yours

 1. Måste genast in och titta! En babyvakt är något som jag absolut vill ha …. 🙂

  Like

 2. Emelie says:

  jag undrar om man kan ställa in så att man hör ljud hela tiden?

  Like

  1. alfva says:

   Hej,

   Ja, självklart kan du höra ljud hela tiden. Monitorn slocknar helt enkelt när inget ljud finns att uppta, men minsta förändring i ljudläge så går den igång igen och för över ljud till föräldramonitorn! 🙂 Vi har inte upplevt någon som helst fördröjning i ljudöverföringen från det att den “vilat” tills att den blivit aktiv (man vet ju ofta hur ens barn låter när hen börjar gråta/skrika/bli ledsen).

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.