Recension: iPad skal värt sitt namn – Lifeproof

on

20130923-211153.jpg

Innan sommaren fick vi ett skal från Lifeproof till vår ipad från Springtime, vi var nämligen inte helt säkra på hur länge den skulle få överleva utan eftersom det numera är fyra små händer som har att göra med en och samma makapär. Stöttåligt, vattentätt och framförallt – greppvänligt. Det kanske var tur, för sen dess har den ipaden haft fler liv än en katt. Det är nämligen inte meningen att den typen av plattor ska hålla för att tappas (eller kastas – förtäljer inte historien) från överst i en våningssäng. Fast den gick ju inte sönder som Lilla A sa, så inte blev hon mer försiktig för det. Vad gäller den där minsta pillaren så är det väl henne jag är mest rädd för, eftersom hon använder ipaden till andra saker. Som tallrik, glas och vem vet vad hon sysslar med. Nämnde jag att det var vattentät? Puh.

Sen finns det några små nackdelar också, inte som gör att jag gillar skalet desto mindre men klart värda att nämnas. Vikten blir betydligt högre, självklart eftersom ett skydd troligtvis inte är gjort utav luft. Dessutom krävs en särskild anslutningssladd för att kunna stoppa i sina hörlurar (eftersom den är just vattentät) och det var väl här som vi strulade till det alltför ofta – hade det kommit med ytterligare en i reserv hade vi inte haft lika mycket bekymmer. Jag anser inte heller att det är något fodral som man utan besvär sätter på och tar av dagligen, utan skalet är gjort för att sitta på helt klart, annars gör det ju ingen nytta.

Med locket som kommer med (som skyddar framsidan vid transport) passade den hur bra som helst att ställa upp på valfri plats när barnet ville titta på film, oavsett underlag. Där har vi nämligen haft problem tidigare med skal/fodral som gärna viker sig för tyngden när det inte är platt under. Vi älskar vårt skydd och kommer troligtvis inte ta av det förrän det blir dags att byta ut iPaden mot en nyare variant/laga den. Det sitter där det sitter, som en liten livförsäkring i en småbarnsfamilj där allt kan hända. Det där fodralet är lite vad man kallar värd sin vikt i guld.

One Comment Add yours

  1. Mammatea says:

    Vi skulle behöva ett riktigt stöttålig skal.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.