HM – All for Children 2013

on

allforchildren allforchildren2

Idag var det shoppingmorgon för HMs kollektion All for Children 2013 som är ett årligt samarbete med Unicef där hela 25% av försäljningen går till arbetet med att motverka fattigdom och barnarbete i Indien och Bangladesh. Tyvärr hade jag inte själv möjlighet att kliva upp i ottan för att åka in och shoppa loss, men jag är helt säker på att årets kollektion även den kommer sälja slut innan vi hinner blinka. För den är ju gjord i ett gott syfte, nämligen att samla in pengar på projekt där det verkligen behövs, där det gör nytta.

Britta däremot var där imorse och har redan hunnit slänga ur sig ett inlägg kring ett bra samarbete som blir fel, jag håller med henne. Det är så tråkigt att gång på gång mötas av stereotyperna, speciellt där vi pratar maskeradkläder som bör vara utformade för att lekas med och i, även om det är fina kläder så känns det inte som att de kommer hamna på min inköpslista.

4 Comments Add yours

 1. Nelin says:

  den översta bilden tala sitt tydliga språk tycker jag. Flickorna presenteras i stort sett orörliga medan båda pojkarna är i rörelse. Jag blir dock osäker på flickan i blått, gör hon något konstigt stelt hopp eller är hon photoshoppad fel? (Jmfr fötterna och skuggan som inte sitter ihop.)

  Like

  1. alfva says:

   Det ser ut som hon lämnat golvet ja, men skuggorna ska nog inte stämma överens utan se ut om att de kommer från sidan (som spöken).

   Like

   1. Nelin says:

    Fast på de andra barnen som har fötterna i marken så sitter skuggorna som de ska. Högst förvirrande 😉

    Like

 2. seglarfarsan says:

  Hej!
  Jag är fruktansvärt trött på dessa stereotyper.
  Och samtidigt känns deras samarbete med UNICEF väl paradoxalt, då HM gång på gån ertappas med att anlita barnarbetare som arbetar för slavlöner, samtidigt som deras föräldrar står i knäna upp i blekningsmedel och färgar kläderna barnen sytt…
  Ha en bra dag.
  /Johan

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.