Barnskospecialisten i Sickla Köpkvarter

on

I vår lilla goodiebag från UnderBARA Barn fanns ett presentkort på just Barnskospecialisten, en butik som jag ändå alltid använder mig av (eftersom den för mig) ligger strategiskt i Sickla och jag vet att man får otroligt bra hjälp att hitta skor till barnen. De inte bara mäter, utan tar ju hänsyn till barnens breda/smal eller höga fötter när de tar fram sina rekommendationer. Nu har ju förvisso Lilla A rätt normala fötter, men Lillasystern har ju något helt annat. Har inte ens ett namn för dem, men hennes små trumpinnar passar inte alls i vissa skor som helst, även om de får plats betyder det inte att de sitter bra. Skönt då att ha någon som kan titta så att allt är som det ska, dessutom har koll på vilka modeller som bör fungera. För det är ett ganska stort utbud på skor därute, jag har försökt att beställa online men hittills har jag inte lyckats få det rätt en enda gång nästan.

image_6

Jag blev lite förvånad när jag klev in i butiken igår, för halva utrymmet var nu upptaget av vinterkläder som hängde upp mot taket. Perfekt! Jag älskar koncept när man kan hitta funktion på ett och samma ställe, ytterkläder och skor är för mig sånt jag ofta vill köpa samtidigt och framförallt prova av. Efter att frågat i butiken och även läst på nätet har jag nu fått reda på att de köpt Uteungar.se och nu marknadsför sig på bredare front. Underbart för mig, där fanns nämligen just de märken som jag är intresserad av när det kommer till ytterkläder. Det är Isbjörn, Reima, Didrikson och 8848 i både overaller, jackor och tillbehör. Måste även tipsa om ett gediget utbud av handskar/vantar för barnen från inte bara dessa märken utan även välrenommerade Hestra som jag fått tips om så många gånger att jag nästan måste prova i år.

Så igår då? Jo, vi köpte slutligen ett par Viking Toasty GTX efter att Lilla A fått prova ut och testat med en extra tjock strumpa. Det blir första vintern vi testar just de vinterkängorna, tidigare har vi haft Kavat (som knappt användes utan vi slet hårt på Sulmans neoprenstövel),  Crocs (när det inte var blött ute, för de läckte) och förra året Reima (som var helt fenomenala). Det bara måste ju bli Ecco eller Superfit nästa år – det säger ju sig självt. Förra året var det dock aningen svart på svart som gällde med vinterskor och overallen, i år blir det tydligen mörkblått och rosa. Eller fuchsia om man ska vara noga. Storlek 26 landade vi på i alla fall med de där två centimetrarna som de förespråkar i marginal till foten.  viking_toasty

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.