Barnprylar: Thailand – Hemma bra men borta bäst

on

tulpanförlag2

Tulpan Förlag gav 2011 ut ett antal reseböcker riktade till barn mellan 3-9 år, böcker där man kan läsa om andra barn som åker på semester dit men också om sakerna som är typiska för landet. I Thailand är det apor, elefanter, att kunna bada i havet och bo i bungalows. Förutom berättelsen om semestern finns även karta, information om landet, liten ordlista och plats för att skapa sina egna reseminnen. Hur bra som helst, den kommer åka upp på önskelista för båda mina ungar här hemma framöver.

thailand_barnguide

Resehandböcker är något som vi vuxna gillar,  i alla fall  när vi inte riktigt vet allt om resmålet eller ännu hellre – när vi inte riktigt vet vart resan tar oss. Det är Lonely Planet och Wilma guiderna som toppar den listan (kanske tillsammans med Första klass pocketguider). För barnen finns det inte alltför många alternativ att bli entusiastisk och längta efter resan, men kanske också som ett bra komplement till barn som är lite osäkra av sig och vill känna igen sig. Den här boken ger en liten inblick i hur vardagen på semestern kan se ut, utan att förstöra hela överraskningsmomentet i själva resan. Förutom guideboken om Thailand finns även Grekland, Turkiet, Spanien, Kanarieöarna.

Köper böckerna gör du lättast på exempelvis Adlibris eller TravelHeroes.

One Comment Add yours

  1. Mammatea says:

    Vilket bra tips!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.