Svar på kommentar

on

Jag fick en kommentar som innehöll ett antal frågor och istället för att (som vanligt) skriva världens roman i ett svar så gör jag ett eget inlägg av det. 

Hejsan!
Hittade din blogg då jag sökte lite på nätet om erfarenheter av att resa till Thailand på sommaren och med barn. Sökte igenom din blogg och hittade inläggen du skrev när ni var borta. Är det något du rekommenderar? Att åka på sommaren? Hur tidigt bokade ni flygbiljetter? Många frågor känner jag, men vill ha så mycket information som möjligt!

Ha det fint, Marléne

Hej Marléne,

Roligt att du hittade till bloggen, ännu roligare att du lämnade en kommentar efter dig – sånt är alltid skoj! Jo, det stämmer att vi reste i Thailand förra sommaren med två barn, då under juni månad (och en bit in på juli). Vi köpte flygbiljetter i februari när vi kom på att det var dit vi skulle resa till sommaren, i år har vi redan köpt flygbiljetter då vi hittade vansinnigt billiga med KLM (förra årets fynd med Air China kan du ju läsa om vad jag tycker om det flygbolaget i efterhand) som vi inte kunde låta bli för 4200:-/person. Flygbiljetter inrikes är det fortfarande (trots lågsäsong) tryck på, därmed ökar kostnaderna ju längre du närmar dig avresa – vilket var den främsta anledningen till att vi fick flyga via Suratthani i somras istället för direkt till Koh Samui.

Om jag nu ska försöka mig på en kort summering av Thailand på sommaren så var det en fullträff för oss. Vi lyckades med att få ihop en väldigt, väldigt billig semester om man ser till de dryga fyra veckorna som vi fick. Vädermässigt var det lite si och så första veckan när vi hade i stort sett mulet varje dag, men perfekt för barnen som inte behövdes smetas och kletas i oändlighet. Det är ju varmt ändå och dessutom hann man vänja sig vid värmen. Alla våra dagar i Bangkok regnade dock bort (rejält) men endast få regnskurar på Koh Samui och Koh Phangan de övriga veckorna. Med beröm godkänt alltså. Hotellpriserna är sänkta jämfört med högsäsong, det är inte trängsel i stort sett någonstans och råder ett skönt lugn över öarna. Vi fick rapporter om öde i Krabi och nästintill stängt på Koh Lanta, men att det också hade varit helt okej väder om man nu ville chansa. Uppåt kring Koh Chang regnar det som allra mest och vår chaufför från Bangkok vittnade om bleka turister som återvände även från Koh Samet efter sommarens regn. Det är ju östkusten som är den allra mest solsäkra, vi satsade på de två närmsta öarna men tittar på även Koh Tao i år (dykmeckat nummer ett).

Om jag rekommenderar att åka på sommaren? Absolut! Vi ska ju själva göra en repris i sommar, just för att vi kände att det värdet som vi fick ut av i somras helt klart var något att ta tillvara på medan det är möjligt. Jag tror framöver att fler och fler kommer att upptäcka tänka sig Thailand på sommaren som ett prisvärt alternativ gentemot två veckor på Mallorca. Hoppas det var något typ av svar på din fråga – om inte – hör gärna av dig igen! 2013-07-09_mer_thailand (167 av 189)

5 Comments Add yours

 1. Marléne says:

  Tack för ett otroligt snabbt svar! Jag har nu fått mer kött på benen. Känns som en givande semester att åka till Thailand på sommaren. Skönt att det ändå är lite mulet emellanåt och åker man några veckor är ju chansen för sol ändå rätt stor. Hur hittar du så billiga flygstolar? Vi letar och letar.. Haha. Bokade ni till Thailand igen och när isf? Vi funderar på mitten av juli.. Tack än en gång för snabbt svar!

  Like

  1. alfva says:

   Ibland är jag snabb! 🙂

   Just ja, glömde tillägga det att det är som allra billigast att åka innan midsommar, därefter går priserna på både flyg och boende upp en hel del. Även mängden turister ökar, vi åkte 10 juni i somras och åker nu 11e juni och reser hem 19 juli.
   Det finns lite olika tips att leta men momondo.se eller flygresor.se är mina främsta tips!

   Like

   1. Marléne says:

    Tack än en gång för snabbt svar! Då ska jag leta vidare! Kikar nog in här igen om jag undrar över någonting 😉

    Like

 2. Lilla My says:

  Hm, aldrig hört någon i min närhet som åkt dit under sommaren men ja, varför inte? 🙂 Kanske borde leta upp dina inlägg om det och bli lite inspirerad!

  Like

  1. alfva says:

   Det är ju just för att det inte är lika många som åker på sommaren som prisnivåerna ligger lägre. Så nej, det är inte alla som åker då, men det går alldeles utmärkt enligt oss! 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.