Bokmalen: I hennes iskalla ögon – Carin Gerhardsen

on

Det var ju bara några veckor sen jag läste mig igenom den femte boken i serien om Hammarbypolisen av Carin Gerhardsen och nu har jag även lyckats med konststycket att läsa ut den sjätte (och hittills) sista – I hennes iskalla ögon.

gerhardsen_hennesiskallaögonÅterigen en riktigt välskriven bok, den här gången centrerad kring två kvinnor som försvinner ungefär samtidigt i vad som visar sig vara riktigt farliga relationer. Men återigen är det porträtten av personerna i boken som står ut allra mest. Naturligtvis är det här också en sträckläsare, så passa på att få några härliga timmar i bokens värld!

Däremot är det ibland en del lösa trådar i böckerna som jag inte riktigt tycker följs upp tillräckligt, som bara släppa åt sitt öde. Hur den vinklingen som en person hade i de första böckerna nu inte alls återspeglas, eller ens nämns på något sätt mer än att stämningen känns tryckt. Men återigen, mössan av för Gerhardsen och fler bra svenska deckare!

One Comment Add yours

  1. Jessica W says:

    Yäyy! Visste inte ens att hon hade kommit ut en ny! Åker direkt upp på min “måste läsa-lista”! Hoppas ni har en mysig semester!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.