Minimum skills träning

on

Så i måndags kväll var jag alltså med en del andra nybörjare (eller freshies som vi kallas) på Skanskvarnsskolan vid Gullmarsplan (ja, den ligger tydligen där om man kör från rätt håll – åker man som jag gjorde så ligger den i Årsta typ) på rollerderby  träning. Egentligen drar det igång först på lördag (och söndag) ordentligt med vårt lilla Bootcamp men eftersom vi är en del som redan har vår utrustning klar och är sjukt sugna på att rulla så hakar vi på de befintliga träningarna.

minimumskillsJust den här hallen är väldigt smal och ganska hal. Jag har visserligen bara stått på skates två gånger innan, så jag ska inte säga att jag är bra på det men något med golvet (trä) fick mig att ständigt kippa efter balansen. En gång fick jag mig en rejäl smäll på ryggen och huvudet när jag brakade rakt ner i golvet baklänges. Måste lära mig att inte ta emot med handlederna. Det är ju precis på det sättet som jag brutit dem två gånger tidigare nämligen, det ska vi väl försöka att inte göra om (handledsskydd is da shit). Vi körde i alla fall en mängd sköna övningar som dels hjälper oss att lära lite skills, som dessutom ger grym träningsvärk. Som plogstop med push, T-stop och pacelines. Rätt grymt, jag känner att jag lär mig saker hela tiden. Nytt, roligt och jäkligt jobbigt.

De tjejerna som varit med ett tag och åkt är ju läskigt grymma. Som nybörjare tittar man bara på dem och undrar vart tusan de lärt sig allt det där, men de började ju också någon gång och dessutom är de grymma på att ge tips. Är man sugen kan man ju ta sig iväg och titta när de rullar den 1 mars. Själv är jag redan uppbokad, men jag lär nog få se så det räcker längre fram! Om jag nu kunde få upp videos här skulle jag länka den här trailern.

One Comment Add yours

  1. Therese says:

    Gud så rolig träning!!!! Själv åkte jag rätt mycket inlines då jag bodde i Umeå, bra och rolig träning, men här i inlandet finns inte nog bra asfalterade vägar, så det har jag fått lägga ner :-/ Men handledsskydd å hjälm finns i gömmorna någonstans…. KRAM!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.