Träning med Royals

on

Vi nybörjare på skates får ju ofta träna lite själva, i vår lilla (inte alls så lilla) grupp för att lära oss grunderna, att våga falla rätt och framförallt att kunna stanna. Just det sista momentet har jag otroligt svårt för. Jag vet att det finns evinnerliga olika sätt att stanna och häromkvällen såg jag en kille i en film som körde någon typ av åttahjuls slide. Den ska jag sätta en vacker dag, men just nu har jag fullt upp med det som kallas för plogstopp (ja, lite som att ploga med skidor) och T-stopp som är en skate som lyfts och sänks bakom den andra för att sakta ner och sedan stanna. Riktigt svårt, men ikväll på golvet i Thorildshallen så gick det ändå betydligt bättre än sist jag testade då jag fick kämpa järnet för att bara hålla balansen.

Men nu var det ju om dagens träning jag skulle prata, idag fick vi testa på lite nya tränare med lika badassnamn som alla andra (ni fattar att jag börjar få namnångest va?). Skillnaden var att istället för våra små lätta uppvärmningar vi är vana vid så fick vi det tungt med baklängesskottkärra, rygglyft på språng, apan (en person klättrar runt på en annan) och situps när du hänger på en annans höfter. Stackars tjejen jag parades ihop med hade nog hoppats på någon starkare, för även om jag klarade hennes vikt så har jag svårare med min egen.

2014-03-02 16.09.18

Därmed kan vi räkna in pass 10, 11, 12, 13 och 14. Lite rör det sig iaf! 

Eh ja, jag kom visst bara till uppvärmningen. Men resten av träningen var grym den med. Tung. Effektiv. Det finns så mycket att lära, jag önskar bara att det var träning lite oftare, för även om jag ska köra imorgon med så blir det en hel veckas uppehåll sen och det gillar jag ju inte såklart. Abstinens.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.