Barnprylar: Danefae – danskt klädmärke

on

Häromveckan kom jag i kontakt med Kidsagency som sökte någon som kunde testa kläder för Danefae tack vare Malin. Danefae är ett av många i raden av ekologiska barnklädesmärken med rötterna i grannlandet Danmark, det är också ett märke som visar helt klart stor potential.

Lilla A fick som en del av er såg på instagram (här) testa klänningen redan igår kväll, men eftersom hon gillade den så pass mycket (rosa kläder mamma, jag har nästan inga rosa ju!) så skuttade hon iväg till förskolan i dem idag. Första intrycket således bra, även kvaliteten kändes härlig med riktigt mjukt tyg. Storleksmässigt känns dessa som att de kanske är aningen stora, detta är storlek 4 (vilket brukar motsvara 104) men plaggen känns mer som 110 då A har en hel del växtmån (vilket aldrig är en dålig sak).

Här får ni en liten sneakpeak på kläderna, bättre bilder kommer när de använts ordentligt!

2014-03-04 (2 av 5) 2014-03-04 (4 av 5) 2014-03-04 (5 av 5)

Med i paketet fanns också en vansinnigt snygg jacka, enfärgad på utsidan och med ett grymt blåvitprickigt innerfoder som är både vind och vattentät (med en vattenpelare på 5000). Hoppas, hoppas nu att det blir några grader varmare så vi kan dra på den!

3 Comments Add yours

 1. Kul kunna hjälpa till och kul att ni gillar plaggen! 🙂 Kidsagency har många fina märken. Min favorit är Maxomorra som har ekologiska och GOTH certifierade plagg. Jag har faktiskt inte testat Danefae själv, jag är väldigt nyfiken på jackan! 🙂

  Like

  1. alfva says:

   Åh, ja – älskar Maxomorra med även om vi just nu inte har speciellt många av deras plagg i lådorna.
   Jackan verkar grym, men vi får nog vänta på några fler plusgrader innan vi testar den på riktigt. Vågar man hoppas i helgen?

   Like

   1. Josefinkan says:

    Enligt dagen väderrapport? JA!!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.