Barnprylar: BeSafe Izi Up X3

on

Eftersom Lisa tipsade om att stolen som vi funderat på, en BeSafe Izi Up X3 fanns på M by Mekonomen i Liljeholmen för billiga 1200:- (1895:- och upp i handeln)  svängde jag förbi där häromdagen. Dagen innan var jag nämligen vansinnigt nära att smälla på Essingeleden tack vare att jag inte såg något i min döda vinkel på passagerarsidan, visserligen utan barn i bilen men det kändes inte bra. Bägaren som rann över och allt sånt.

besafe-baltesstol-izi-up-x3-fix-15-36-kg-alcantra-blackI Sverige måste alla bältesstolar säkerställas via ECE R44-04, vilket innebär att samtliga stolar ska ha samma grundskydd och vara godkända för att få säljas i handeln. För våra bakåtvända stolar finns det något som heter PLUS-test, där man går igenom betydligt tuffare förhållanden för att veta att stolen klarar betydligt mer än vad som krävs och jag önskar att det fanns likvärdigt för framåtvända stolar.

Izi Up X3 känns ombonad, den har ett rejält stöd för huvudet åt sidorna och bakåt och med bälteslåsningen behöver man inte dra om bältet varje gång. Stolen kan även fästas i sätet bakom med ett kardborreband för att inte utgöra en fara om barnet nu inte sitter i. Utöver det finns även ett bra skydd från sidan som de kallar för sidkollisionsstöd, vilket gör att stolen självmant ska rotera sig om en smäll kommer från sidan.

Vi valde mellan den här och Britax KidPlus Sict XP, då det är två av de vettigaste stolarna jag hittat på marknaden. Men att det känns bra att sätta henne framåt? Nej. Kanske en vanesak.

2 Comments Add yours

  1. Vilken supergrym stol, snart dags att köpa större stol för lillan och då kan det va bra att få såna här fina tips. Ska verkligen ha den i åtanke eller dom där PLUS testerna i alla fall, det kändes bra och säkert.

    Like

  2. Vad bra att ni fick till ett köp – jag tog mig iväg igår och köpte vår.
    ja, det är nog en vanesak… Och håhå, jag bara längtar tills båda barnen sitter framåt. Fastän det är nästan ett år kvar.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.