Barnprylar: Recension Joanna från Reima(tec)

on

2013-12-07 (8 av 11) 2014-01-27 (14 av 18)När vi nu närmar oss slutet på vintern tänkte jag att jag skulle skriva ner några reflektioner kring overallen som Lilla A använt sig av under några månader – nämligen Joanna från Reima(tec). OBS – detta är ett recensionsexemplar från Reima! 

För oss har Reima varit ett märke som vi tidigare stött på i vantar, men även vinterkängor. Vantarna var bland det bästa vi upplevt och jag var riktigt sur nu i höstas att jag inte kunde hitta dem, trots att jag vet att de fanns kvar från säsongen innan. Kängorna var grymma, Lilla A hade nog kunnat använda dem även i vinter (i alla fall första halvan av säsongen) men de får ärvas ner till Lillasystern.

Overallen då, i ett underbart mönster som syns. För nog syns de allt, på gården, i pulkabacken och på långt avstånd. Färgerna i tyget blir härligt upplysta i ljuset och jag tycker det är riktigt skönt med något som står ut. Däremot hade jag gärna sett aningen mer reflexdetaljer, det är få som lyckas bra med den biten (just för att reflexer oftast slits rejält). Det jag gillar mest är att den är rymlig, det är storlek 110 som A har på sig, men trots att hon bara är några centimeter över 100-strecket så sitter den bra och jag är rätt övertygad om att den kommer sträcka sig merparten över även nästa säsong (om hon nu inte drar iväg igen).

Nu har ju vintern varit ovanligt kort här i Sverige, ovanligt mild här i Stockholmsområdet så vi har inte slitit på den riktigt lika mycket som i vanliga fall (eller kanske ännu mer tack vare barmarken) men jag har granskat den nu inför att hänga undan för säsongen (att jag ens vågar tänka tanken i början på mars) och kan inte hitta något slitage. Inte heller syns smutsen, vilket är helt fantastiskt med tanke på geggamojan som varit utomhus ett tag, för att inte tala om på golvet på förskolan där alla ungarna självklart slänger ner overallerna för att klättra i. Under de våtaste dagarna var benen utanpå nästan dränkta, men inget vatten trängde igenom innertyget vilket höll A varm, så pluspoäng för det. De kallaste dagarna har värmen hållits bra isolerad med bara underställ (och fleece) under.

Summa summarum är jag faktiskt positivt överraskad av overallens funktion och hållbarhet. Den ser fortfarande ut att vara i nyskick och kommer med all säkerhet hålla flera säsonger framöver. Tummen upp för barnkläder som håller!

One Comment Add yours

  1. Josefinkan says:

    Denna vintern har Malva haft bästa vantarna tack vare ditt tips- så, Tack:)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.