Hackescher Markt

on

Tänk att det här med kollektivtrafik kan vara så smidigt? Tydligen. I Berlin i alla fall. Vi har rört oss kors och tvärs, upp och ner men ändå hamnat rätt varenda gång. Fast jag erkänner att vi stod rätt handfallna en stund igår när vi trodde att S var spårvagnar. Det var det ju såklart inte, utan pendeltåg. Kanske inte så underligt ändå att man inte riktigt förstår skillnaden. Fast spårvagnarna var också trevliga, de bara stannade lite väl ofta. 2014-03-29 (1 av 3) 2014-03-29 (2 av 3) 2014-03-29 (3 av 3)Men så kommer man in i en sån här ändå vansinnigt vacker struktur, för att transportera folk. Något annat än tråkiga stationsbyggnader man vant sig vid. Tydligt utmärkt, enkelt system, få kontroller och transporter som verkar vara i tid. Eller i alla fall utan synliga förseningar. Skulle jag bo i en stad som Berlin skulle jag nog aldrig känna behovet att använda mig av bilen. Fast det gör ju många såklart. Flådiga sådana. Helst ska det tydligen vara Mercedes, eller Porsche. Kanske till och med en BMW.

2 Comments Add yours

  1. Anna says:

    Tänkte bara passa på och bjuda in dig till den här FB-gruppen https://www.facebook.com/groups/1434572890118186/ för alla oss som älskar resor ;). Du får gärna dela med dig av lite Berlintips, är sjukt sugen på en weekend där snart

    Like

  2. Haha, och så känner jag när jag är i Stockholm, herregud vad smidigt allt går med transporterna jämfört med här hemma. Berlin måste ju verkligen vara guld då!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.