Resenären: Berlin, Berlin – hotellet

on

berlinberlinDet kan vara en fördel att vara tidigt ute och boka hotell när man ska bo i Berlin, vi har inte det och därmed fick vi betala aningen mer än jag hade tänkt. Som regel är i alla fall att du ska komma undan med att bo för en rund 500-lapp på ett schysst 4-stjärnigt hotell någonstans kring områdena Mitte/Kufürstendamm. 

Berlin, Berlin är ett av de mest kända hotellen i Västra delarna av staden och ligger också ganska strategiskt placerat med gångavstånd in till de innersta delarna (Potsdamer Platz) men också mot KaDeWe som är det gigantiska shoppingcentret i centrala Kufürstendamm. Från de båda flygplatserna är det aningen längre från Schönefeld som är för lågprisbolagen, en taxi kostar ca 35 EUR, medan det går på ca 20-22 för att åka till Tegel. Självklart fungerar kollektivtrafiken alldeles utmärkt (kommer i eget inlägg) och tar dig lätt från båda flygplatserna.

berlinberlinbusiness

Hotellet är nästintill enormt, tar upp ett halvt kvarter med sina 702 (!) rum. Lobbyn är aningen cheesy om ni frågar mig med upplysta neon displayer som mest bara förvirrar. Intill incheckningsdisken finns en liten snackskyl där man direkt handlar det man vill ha till minibaren till rätt höga priser. Incheckningen är smidig, det mesta är kortstyrt och likaså är rummen. En stor del av hotellet är renoverat, vi blev uppgraderade från ett standardrum till ett business (där jag inte tror någon omfattande renovering genomförts). Helt okej rum, lagom storlek – fräscht badrum och bekväm säng.

För dig som är beroende av stabil internetuppkoppling är gratisversionen på det här hotellet inte något för dig. Det går att betala extra för att få en snabbare variant, men för att vara ärlig var det ofta själva nätverksåtkomsten överhuvudtaget som var det trixiga – inte att hastigheten var för låg. Jag löste det hela genom att använda datatrafik via min telefon, vilket kan bli dyrt beroende på abonnemangsform och är inget jag rekommenderar.

berlinberlinfitnessGym och bastu ligger på källarplan, riktigt bra tider eftersom anläggningen för träning är öppen dygnet runt men bastun värms bara upp 18-22 om man inte betalar extra. Själva gymmet i sig är ingen höjdarupplevelse, lite slitet och aningen trångt, så någon rejäl golvyta att göra övningar på finns inte. Restaurang finns i bottenvåningen, här finns även en trevlig bar. Priserna är något över snittet ute men matens kvalitet vågar jag inte uttala mig om då vi inte åt någon av våra måltider här.

Faktum är att just vad gäller mat – eller frukost i synnerhet får hotellet ett stort fett minus i vår bok, för vi ville nämligen boka till frukost vid incheckningen. Det skulle då kosta oss 15 EUR per person och dag, vilket i sig är mycket pengar. När vi vänligt men bestämt bad om att inte behöva betala för sista morgonen (då vi skulle åka taxi från hotellet kl 06) fick vi reda på att priset just höjdes till 21 EUR per person. Det innebar såklart att de inte fick oss som frukostgäster någon av morgnarna eftersom vi då skulle förlorat på att inte äta den fjärde morgonen. Är det något hotell behöver vara så är det lite tillmötesgående, att få det beskedet vid incheckning gjorde genast att jag såg på vistelsen med lite gråare ögon.

Berlin, Berlin ligger bra till men är inget speciellt. Det är mycket lampor och bling, men väl utanför lobbyn försvinner känslan av det fräscha och luftiga och klassar sig någonstans kring Scandic i Sverige. Med andra ord, helt okej boende men utan det där lilla extra.

One Comment Add yours

  1. Fast på scandic får man ALLTID god frukost 😉

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.