Derby: Kneepads – TSG, Scabs eller 187?

on

När jag startade att rulla i vintras så köpte jag på mig ett nybörjarset, i det ingick mina skates från Riedell och även ett set med skydd. Där passade jag på att göra en liten uppgradering och landade slutligen med ett set 187 Killer Pads. Det är självklart inget fel på dem, de fungerar bra och har skyddat de gånger jag har ramlat. Men ibland går man i backen hårdare än man tänkt och direkt säger då mitt (främst) ena knä ifrån. Det är ju så att det handlar ju inte bara om att kunna åka köra roller derby, utan mina knän ska ju fungera livet ut. Även om jag inte rullar, så jag vill ha något som känns aningen mer rejält än det jag har just nu. För åker jag ner på fel sätt så kommer de inte att ta tillräckligt hård smäll. I alla fall inte utan att jag kan få problem senare.

kneepads_rollerderby.jpg

Tyvärr är utbudet inte enormt, det finns ett riktigt bra skydd – nämligen TSG Force III Plus som är rejält vadderade åt både sidorna och framtill. Det innebär ju också att skyddet blir rejält klumpigt, teknik likt crossovers blir svårare att utföra. Jag hade turen att testa ett par i helgen som gick, men fick direkt avskriva dem från min lista över potentiella knäskydd då jag i minsta storleken fick ner en hel hand trots åtdraget. Varför de är så stora? För att det är skydd för män först och främst.

Smith Scabs är också aningen klumpiga, men inte alls lika vadderade som första alternativet. Däremot med en gasket under så stabiliserar man knäet ytterligare och behöver kanske inte lika mycket vaddering.Å andra sidan är dessa de med mest konkurrenskraftigt pris, betydligt lägre än de andra alternativen. Jag är just nu inne på ett par 187 Pro Derby skydd, dels för att jag tror det är de enda som fungerar för mig och dels för att jag tror att med en gasket blir de grymma. Om än lite svåra att komma åt och göra tekniska saker med.

TSG har även andra typer av skydd, nämligen deras Roller Derby Vep som jag är lite intresserad av, som enligt tabell ska finnas i mindre storlek men som självklart inte finns i den storleken någonstans i närheten för att testa. Skyddet ska dock finnas inne på Kahalani, så jag får bege mig dit och se hur pass stort/litet S är. Har jag tur fungerar det för mig. Har jag otur får jag satsa på de ovan. I turkost. Eller lila. Fast zebra vore ju coolare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.