Barnprylar: Skaljacka från Lindberg (Sweden)

on

Förra året fyndade jag en skaljacka från Everest på rean som jag tänkte skulle bli super till A, men förträngde det där med att storlekarna är väl tilltagna och hängde undan den. Istället fick jag fram en alldeles underbar turkosblå jacka från Polarn o Pyret som nu hänger i garderoben i väntan på att Lillasystern ska växa i. Snart. Om något år.

Så tog jag ändå fram skaljackan nu, den stora och A har använt den på samma sätt som alla andra jackor hon har. Ibland, ibland inte och oftast väldigt lite. Men hon är en aktiv tjej som rullar, klättrar och ligger i leran (typ). Andra jackor har klarat det, men tyget på den här skaljackan står inte emot någonting och smutspartiklarna drar sig in i innertyget där de fastnar och sen får den inte ren. Nu efter några månaders användning är den så pass “ful” att jag inte vill att den ska få vara med längre. För hur kul är det att skicka iväg ett barn med en nytvättad jacka som ändå har stora fula fläckar på hela armarna (främst nere vid mudden), på ryggen och längs alla linningar? Inte speciellt. Dessutom tycker jag heller inte att den står emot väta som utlovat, därmed åker den (via Stadium för att visa upp hur ful den är) rakt ner i soporna. Vissa kläder är bara inte till för att ärvas.

ferrol

Så susade jag förbi Smilebutiken som hade lite våryra på en del av sina skalkläder, bland annat den här underbara Ferrol Jacket från Lindberg. Vi har inte testat Lindberg tidigare, bortsett från någon mössa och några vantar (jag minns svagt även några tossor) och jag är därmed väldigt, väldigt nyfiken på om den håller måttet eller inte. Lindberg är nämligen typiskt sånt svenskt märke som svävar lite, inte riktigt får komma fram med konkurrenter som Didriksons, i vissa fall även Abeko. Nu har ju A redan en helt vansinnigt härlig jacka från Danefae som hon använder när det inte är förskola, men en riktig skaljacka går alltid åt. I alla fall när man har barn som mina.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.