Derby: När vi fick träna med veteranerna

on

Det var ganska motigt att åka till Gubbängshallen igår eftermiddag, det erkänner jag. Det var ju nämligen sol ute och jag känner mig aningen svältfödd på den biten så, jag hade egentligen hellre velat vara hemma och vilat men nej. Ska det tränas så ska det tränas, herregud så glad jag är att jag tog mig iväg. 

Dels fick vi köra jättejätteroliga övningar på freshiedelen av träningen, bland annat öva på att hålla upp en vägg av spelare och bromsa upp. Jag är ju ingen jättehöjdare på att stanna överhuvudtaget, att göra det när man sitter fast med en annan spelare i höften och därmed inte har fri tillgång till sina fötter var ju aningen spännande. Lärorikt, jag tror jag börjar få in någon typ av teknik, men golvet i Gubbängshallen och jag går inte riktigt ihop. Därefter körde vi packövningar som gick ut på att få dem att bromsa upp, även att ta sig förbi. När sen veteranerna klev in för sin halvtimmes gemensamma blev det åka av, vi körde varv där man drog sitt eget pack, vi körde pacelines, vi körde klungor där man skulle ta sig igenom hela gruppen (det här att åka nära folk – så himla bra övningar i sig).

2014-04-04 (18 av 37)

Bild från tidigare i våras

Sen skulle vi klivit av, men så var de ganska få idag och vi fick hänga med och köra i alla fall. Så himla roligt – framförallt när vi körde dödens vägg (stackars väggen) och sen fick vi möjlighet att jamma järnet i flera olika övningar. Jag känner att jag på riktigt fick testa det idag och hell yeah – jag ska bli så grymt bra på att ta mig fram, för det passar mig. Egentligen är jag ju jätterädd för att få smällar, men det är precis som att jag lägger in strategin att om jag har bråttom in så kommer jag fort ut och så kör jag järnet. Tydligen väldigt effektivt, det kändes grymt!

Sen var det ju det där att jag avslutade träningen (efter två timmar och fyrtio minuter) med att trampa snett när jag blev lite väl kaxig och fick för mig att jag skulle hoppa mig igenom väggen (vem är jag?!). Så jag klev av för att inte irritera foten mer än nödvändigt, den får helt enkelt vila upp sig till idag när jag ska köra igång med mina övningar igen för Beach 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.