Måste lära mig äta kvarg

on

Det var så roligt, för jag har tänkt skriva länge om kvarg. Eller min omåttliga motsträvighet mot den där konstiga sörjan snarare – så såg jag förra veckan att Lisa hade skrivit om hennes starka känslor (och kväljningar) mot kvarg. Intressant nog har jag senaste tiden börjat ändra uppfattning helt och hållet, numera har jag inget problem att använda exempelvis Kesella Lätt till bas i en kall sås (grillkryddad lax, sås på kesella och en klick mango chutney är sagolikt tillsammans med en krispig sallad). 

Steget till att jag ska sätta mig och rakt upp och ner bara äta kvarg däremot? Njae, dit ska vi nog inte provocera mig riktigt än. Men så har jag sett att en hel del träningsmänniskor därute i bloggvärlden testat Lindahls nya varianter på kvarg och jag erkänner mig nyfiken. Imorgon är det jag som köper hem några olika sorter och testar, för kan jag få någon avlastning från den snart uttjatade keson är jag överlycklig. Mellanmål är grejen helt enkelt, men då behöver jag något som gärna äts upp också – att kämpa i sig tugga för tugga känns inte direkt som ett vinnande koncept för en hållbar förändring.

lindahlsjordgubb

Jag har ju testat Lidls, inte för att vara sån så var det ju ärligt talat ganska länge sen. Så jag ska kanske ge den ett försök, vill minnas att de hade en variant som är 50/50 med yoghurt. Fast då blir väl magen arg såklart. Men Arlas är ingen höjdare helt enkelt, om man bortser från vaniljvarianten men det tycker World of Shape jag inte ens får nosa på tack vare fettinnehållet. Själv tyckte jag att den var god med lite frukt till. Mums, mums.

6 Comments Add yours

 1. Helen says:

  Jag har också försökt att lära mig då det är smidigt och mättande. Går bättre och bättre så jag tror nog att jag kommer gilla det en dag. Icas säger många är god ( läs godare ) men jag har inte provat den eller dessa färdigsmaksatta.
  Kram

  Like

  1. Ämma says:

   Hmm, har faktiskt inte testat Icas nej – men jag gillar definitivt smaksättningen på Lindahls vanilj som E just köpte hem till sjukt barn. Mums, mums.

   Like

 2. Ida-Maria says:

  Lidl har kvarg som är smaksatt. Finns i vanilj, jordgubb och nån med persika. HIMMELSK.

  Like

  1. Ämma says:

   Var det så länge sen jag var på Lidl alltså? Promenad dit en dag helt klart!

   Like

 3. Tänk dock på att de smaksatta sorterna är fullproppade med socker. Och ja, ICAs är godast (inte basic, utan vanliga). Minst sträv! Min favvis är annars till mellanmål att mixa kvarg, lite mjölk och hallon+lakritspulver eller vaniljpulver till smoothie. Mums! Även kvarg, rivet äpple och kanel är gott!

  Like

  1. Ämma says:

   Ja, det är ju den där avvägningen. Men ibland är lite socker bättre än att inte äta något alls tänker jag. Smoothie har jag inte riktigt fastnat för, jag är inget bra på att dricka mellanmål för blir bara hungrig två minuter senare igen. Keso är okej, jag får nog gå runt på det.. 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.