Barnprylar: Familjevänligt på Furuviksparken

on

Säsongspremiär på Furuvik blev en riktigt solig och härlig historia, vi lämnade Stockholm på morgonkvisten i tjugogradig värme och kom fram till ett alldeles sprudlande humör från vädergudarna. Vi fick som vanligt komma in via den fina röda mattan, kittade med program, information och häften för gratis dryck och snacks. Barnen var såklart oerhört taggade för tivolit, så vi såg till att göra rundan med djuren först.

2014-05-24 (27 av 56) 2014-05-24 (29 av 56) 2014-05-24 (37 av 56) 2014-05-24 (42 av 56) 2014-05-24 (43 av 56)

Värmebölja ja, det märktes ju också på djuren såklart. Kängururna låg och sov i skuggan av ett träd, grisen lapade sol, orangutangerna gömde sig inomhus, kamelerna såg vi inte röken av och vi homosapiens verkade ju också halvt flyta bort. Men det är ju lite tjusningen med Sverige på vårsommaren, det finns inget mittemellan utan det är av eller på. Jag hoppas det håller i sig, jag hoppas Furuvik får en alldeles strålande säsong även när vattenlandet öppnar sina portar (det hade ju varit grymt att ha en dag som igår).

Jag har sagt det förut och säger det igen, jag tycker Furuviksparken är en av de mest familjevänliga som finns. Dels för att den är lagom stor, dels för att det finns något för alla och såklart för att den känns aningen mer familjär än de lite större aktörerna. Däremot efterlyser vi fortfarande lite bättre skyltning i parken, samt lättare information kring attraktionerna. Vissa gick bra att åka med förälder trots längdgräns och vissa var det inte möjligt på – vilket hade varit kul att kunna ta reda på redan på hemsidan. 2014-05-24 (44 av 56) 2014-05-24 (45 av 56) 2014-05-24 (49 av 56)

4 Comments Add yours

 1. Lina says:

  Härliga bilder 🙂 Hoppas du vinner på den 😉 Får jag lägga den på min blogg? ha en fin kväll? kramar Lina

  Like

 2. Men mysigt ni haft!!

  svar: Haha, jaaa! Tårtan skippade vi då Edvin själv inte äter tårta. Bjöds på glass istället vilket jag tror uppskattades mer 🙂

  Like

 3. Fröken M says:

  Gud va kul !! Dit hade vi GÄRNA velat åka !!
  Kombinationen djurpark och tivoli är oslagbar 🙂
  Kram

  Like

 4. Åh vad det ser mysigt och kul ut 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.