Barnprylar: BOB Revolution SE på promenad i Skuru

on

För några veckor sen fick vi ju hem vår BOB Revolution SE för test och en utmaning vi hade var att ta en promenad och dokuemntera med Google Maps Engine. Vi har många fina promenadstråk runt oss, men som vi sällan eller aldrig utnyttjar eftersom vi har en fyraåring som ska orka med också. Men häromveckan (innan värmen slog till) tog vi oss en rejäl liten utflykt över stock och sten för att testa vagnen. Sträckan är inte enorm, men lägg till svårtillgängliga områden och besök på en lekpark så rinner tiden iväg – rekommenderas att besöka Skuru!

Det bästa med den här promenaden är just att den går över många olika väglag, det är smala vägar, stigar, stock och sten samt vanlig asfalt. Vi såg till att gå strax före lunch och det innebar att Lillasystern väldigt fort somnade i vagnen, men vaknade lagom tills dess vi gjorde vårt stopp vid en lekpark nere i Saltängen. På väg hem låste E hjulen och tog sig en sprint för att hämta upp vår takeaway medan jag och A dröjde oss kvar i lekparken en stund innan vi mötte upp.

bobVår allra första reaktion när vi såg vagnen var hjulen. De är gigantiska, vilket man vänjer sig vid otroligt fort. Vagnen ger intryck av att vara riktigt rymlig, vilket den även är. Vi har ju haft en Mountain Buggy Swift den senaste tiden, trots att Lillasystern är ganska liten av sig har hon suttit rätt trångt en längre tid. I BOB:en har hon otroligt bra utrymme, även den blivande 5-åringen (102 cm lång) har bra med plats, även om hon är uppe och snuddar vid suffletten.

bob1Det finns några riktigt bra saker på den här vagnen som jag bara måste lyfta fram, det är sidofacken i nättyg på vardera sida om sittdelen (i yttertyget) och det är bakfacket på ryggdelen som också det är i nät. Dessa tre tillsammans är perfekta avlastningen för dryckesflaska, napp, telefon, blöjor eller våtservetter. Klockent! Vagnen är också vansinnigt lätt att vika ihop, tar oväntat lite plats i bagaget och väger inte mer än något annat alternativ. Ytterligare så känns sittdelen och fempunktsbältet väldigt ombonat och bekvämt, det finns en väl tilltagen och generös sufflett som skyddar mot både väder och vind. Man kan även ställa in fjädringen att vara mer följsam om man går på gropigt underlag.

Där kommer kanske också en av mina första tveksamheter, nämligen fjädringen. Vår promenad gjordes på en ganska guppig med trädstämmar väg, vilket är ett problem för vilken vagn som helst men som BOB bara tog sig fram på förutom gällandes just att vi satt fjädringen för ojämnt underlag och den klickade tillbaka rätt som det var. Att handtaget är fast och inte ställbart känns också som ett litet minus, för mig som är 162 cm känns det på gnäggen att det fungerar höjdmässigt. Ett sista frågetecken gäller sittläget, det finns flera centimeter till att hämta i höjdled men som inte räcker till att dra åt, vilket är lite tråkigt eftersom i alla fall mina barn vill sitta så upprätt som möjligt.

Positivt överraskad är jag över hur lättkörd den är, hur mycket jag gillar den. Framförallt är jag glatt nöjd att Lillasystern verkar uppsaktta den enormt, vi har varit i valet och kvalet över om den borde få följa med oss nu i sommar till Thailand (den var med till Furuvik såklart) men vi behöver något mindre att släpa på. Vad det blir? Det återstår att se. Själv ska jag försöka att få till i alla fall en löprunda med den här vagnen innan vi åker.

One Comment Add yours

  1. Lina says:

    Vi gillar vår också¨starkt 🙂 Så enkel att köra, ha en fantastisk resa till Thailand 🙂 Kram L

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.