Förberedelserna börjar

on

2014-02-08 (17 av 24)

Ett typiskt tecken på att det närmar sig resa för oss är mina drömmar som vaknar till liv, jag drömmer ofta och livligt om missade flighter, konstiga packningar, flygplan som kraschar och barn som glöms bort. Just nu håller jag faktiskt på att inventera barnens sommarkläder, för att se hur mycket man behöver ta med sig och av vad. Vi kommer ju sikta på att tvätta på plats, det är enda alternativet när man är borta 5 veckor samt att jag vill gynna de små företagen. Ni vet de där ganska dyra priserna via hotellet/resorten/skjulet ni bor på? Det händer ju mer än ofta att de anlitar precis samma företag nere på gatan, men betalar sämre och tar mer betalt. Profiten hamnar självklart på deras eget pluskonto, därför brukar vi försöka gynna de egna företagarna. Det gäller för övrigt inte bara tvätt, utan gärna även mat, dryck och annat vi behöver på semestern. Andra letar efter innedukar, vi gillar plaststolar och billig mat, det brukar ärligt talat vara bäst. Men packningen då, jag lurar på hur mycket kläder som behöver tas med. Barnen kommer få med sig minst 14 ombyten eftersom de är riktiga lortgrisar. Själv tänkte jag klara mig på 10. Några känningar, ett par shorts och så hoppas jag hitta en enkel kjol. För egen del behöver jag komplettera med några fler tishor/linnen och Lillasystern behöver ett par shorts samt trekvartsbyxor.

Jag och småungarna är ju lediga idag (E jobbar han) så vi får väl ge oss iväg till Sickla Köpkvarter i jakt på lite sommardetaljer. Nya ritblock och kritor till resan står också på inköpslistan. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.