Recension: Escape Beach Resort – Mae Nam

on

Precis runt hörnet från där Bophut tar slut och Mae Nam tar vid (eller tvärtom beroende från vilket håll man kommer från), ner från en vindlande cementbacke ligger Escape Beack Resort. Här på stranden är det nästintill öde eftersom den delas främst med lyxretreatet W som ligger granne och Fair House Villas nästgårds. Det är en rejäl promenad för att ens ta sig till närmaste minimart, restauranger är tunnsått – men finns längre bort på stranden. Här är det läget man vill åt.

Resorten är hur mysig som helst, om än lite trångt i allt annat än Beachfront rummen där vi bodde. Det finns nämligen tre typer av rum – ekonomirum, standard bungalows och beachfront. Exakt varför de kallas bungalows vet jag dock inte, för inget är fristående utan är minst två i samma byggnad (dock avskilt). Ekonomirummen ligger närmast receptionen och är de enda som inte har plats för en eventuell extrasäng. Små barn tillåts i spjälsäng, vilket de tillhandahåller vid behov. Personalen är grymt uppmärksam och även om poolen är liten så är den schysst, med både en barndel och trädäck med stolar. Här kommer det dock bli tight under högsäsong.

2014-06-21 (9 av 40) 2014-06-21 (11 av 40) 2014-06-21 (13 av 40) 2014-06-21 (14 av 40) 2014-06-21 (17 av 40)

Stället är nybyggt, slog upp sina dörrar först i början på året och det märks på standarden. Priserna är fortfarande låga för rummen eftersom de inte byggt upp sin kundbas ännu men restaurangen förstår att den kan ta betalt, vilket inte är helt fel med tanke på maten som serveras. Den är nämligen riktigt, riktigt bra. Annan bra mat finns säkerligen längs stranden, men var beredda på en rejäl promenad om du inte är sugen på dubbla de vanliga priserna på mat i Thailand.

En nackdel? För att optimera havsutsikten från rummen finns inga räcken, när vi bodde i B4, B5 som är de två rum där man på altanen kan gå emellan blev det lite tung att hålla koll på barnen som tenderade att hänga just där kanten tog slut. Det där med att sakna räcken verkade för övrigt vara ett genomgående tema, även om just där var det mest iögonfallande. En liten trappa upp till uteplatserna hade inte heller skadat för den som vill doppa sig i havet och bara kliva upp.

Summa summarum? Vi älskade stället, vi njöt men rastlösheten efter några (fem) dagar tog över. För övrig avkoppling på underbar strand – grymt! Tyvärr är transfer runt ön dyr, att ta sig iväg en kväll för middag springer lätt iväg i pengar. För oss som behöver vettiga mellanmål till barnen (många, för herregud vad de måste äta hela, hela, hela tiden) saknades alternativ som inte kostade skjortan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.