En visit i Bangkok

on

På väg hem från Koh Samui stannade vi till två nätter i Bangkok, vi bokade in oss på Centre Point Silom Hotel som ligger smidigt nära Saphan Taksin BTR-station, i samma hus som Robinson (vårt Åhléns City) med tillhörande Tops Market på källarplan och ett antal små asiatiskklingande restauranger samt otaliga varianter på donuts och glass. Från våning 25 hade vi otroligt fin utsikt över staden och lägenheten var aningen sliten (eller bara inte i min stil) men höll bra kvalitet.

Vi hann med några rundor till MBK för shopping, barnen hann bada i poolen och vi vuxna han äta skräpmat efter drygt fem veckor med thaimat. Förra året sa jag att jag inte skulle tröttna på maten, i år var jag less redan efter fyra veckor. Ris och kyckling i all ära, men det räckte så helt enkelt. Men Bangkok alltså, denna underbara och varma men myllrande stad. Som jag önskar att jag hade alla dagar i veckan att strosa, hänga på lokala marknader och shoppa loss. Småsaker. Äta från stånden.

2014-07-20 (7 av 45) 2014-07-20 (8 av 45) 2014-07-20 (10 av 45) 2014-07-20 (21 av 45)

Med fyra barn i släptåg blir dock utflykterna aningen färre, med endast en heldag i staden gav vi upp alla tankar på sightseeing och koncentrerade oss på att hålla barnen nöjda. Dessutom gav vi oss iväg på barnfria shoppingturer om vartannat, att hoppa på skytrain och ta sig till Siam/National Stadium är bara en kort resa på 5-6 stationer och lätt gjort.

Fina sista dagar, helt utan sol och bad (för oss vuxna) med uppladdning för den långa hemresan!

2 Comments Add yours

 1. Mammatea says:

  Låter alldeles underbart. Älskar storstäder och speciellt Bankok.

  Like

  1. Ämma says:

   Ja, storstäder har en speciell charm över sig! Bangkok är en av mina favoriter med, men gillar starkt både Hong Kong, Manila (konstigt jag vet) och Kuala Lumpur i Asien.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.