Den lilla simmerskan

on

Det är ju ändå lite coolt det där hur Lilla A lärde sig att simma, för även om det gjordes lite övningar innan i bassängen (som hon inte var speciellt intresserad av) så var det hon själv som knäckte koden, när vi bara kastade boll. För plötsligt slängde hon sig inte bara efter bollen, utan hon simmade efter den. Längre och längre. Ju mer veckorna gick, desto mer våghalsig blev hon såklart men några puffar såg vi inte till därefter (kanske också för att Lillasystern snodde hennes).

2014-07-10 (21 av 50) 2014-07-15 (11 av 26)

Sitta på botten och hålla andan var riktigt, riktigt poppis

Fast jag blev ju lite förvånad då i Chaweng när hon dök ner och hämtade upp solglasögon på nästan två meters djup utan att ens tveka, under vatten är hon som en liten fisk, avslappnad och tar det bara lugnt. Över vattnet kämpar hon ännu lite för att få upp bakre delen och skapa jämvikten, men hon tar sig i alla fall långa sträckor nu på egen hand – vilket kanske inte var vad jag förväntade mig av mitt barn när hon inte ens hade fyllt 5 år.

Så, lite simskola nu skulle kanske inte sitta så dumt ändå. Fast det är klart, hon hinner ju öva en hel vecka till förhoppningsvis när vi åker till Samos i slutet på augusti. 

One Comment Add yours

  1. Mammatea says:

    Härligt! Att kunna simma är ju en sån frihet.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.