Bokmalen: Förr eller senare exploderar jag – John Green

on

Jag och många med mig var riktiga suckers för tv-serien Gilmore Girls när den gick på tv, jag tycker att “Förr eller senare exploderar jag” är väldigt likt vad Lorelai och Rorys konversationer hade låtit som i text. Den här boken är hyllad till skyarna, den har kommit på bio och tårarna ska rinna. Det gjorde dem, för den är vansinnigt fin och sorglig på samma gång. Men den är också en besvikelse för mig när det kommer till läsningen, just eftersom den för mig är nästintill omöjlig att tro på. Den blev helt enkelt tråkig, eller så är jag alldeles för okultiverad för att uppskatta den avancerade nivån.

förrellesenare

Språket, det där språket som kan antingen få en helt förtrollad eller bara göra sidvändningen till ett nödvändigt ont blev för mycket för mig. Jag vet att det finns många som gillar den här typen av texter, men när jag ser tonåringar framför mig är det inte realistiskt och där tappas min tro. Fast boken är ändå läsvärd, klart. Och filmen ska jag se  – en lagom PMSig dag när man behöver lite perspektiv på det här livet.

2 Comments Add yours

 1. Petra says:

  ungefär så kännde jag också! Har precis påbörjat Katerina Janouchs nya bok i serien om Cecilia Lund , den är lagom lättläst. Sofie Sarenbrandts nya Visning pågår var bra oväntat slut! Ge mig några tips om du har!

  Like

  1. Ämma says:

   Hmm, vad tycker du om Carin Gerhardsens böcker? Mari Jungstedt tycker jag annars är läsvärda och halvt spännande!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.