När jag scrimmade i Gustavsberg

on

Gårdagen blev riktigt spännande, för jag bestämde mig en halvtimme innan start att jo, jag sticker iväg till Gustavsberg och kör kvällens scrim för freshies (trots halsont, trots trötthet). Ett scrim är en typ av träningsmatch, där man får chansen att öva sig rejält i Roller Derby och mot riktigt motstånd. Lyckligtvis bor jag ju nära, så det löste sig bra och jag hann hänga med.

Det var så sjukt kul, men aningen läskigt att slänga sig fram på banan och bli hittad, blockad och ikapprullad överallt och ingenstans. Tyvärr hade jag missförstått några regler, vilket ledde till så pass många utvisningar att jag helt enkelt fick kliva av banan med en kvart kvar av sista halvlek. Bittert om något, men nu i efterhand har jag ju i alla fall delvis förstått vad jag gjorde för fel.

Å andra sidan innebar det att jag fick jamma så sjukt många gånger, jag lyckades med att ta mig igenom packet (klungan) varenda gång – vilket är en otrolig egoboost om något. Att jag behöver arbeta på andra saker kan vi ju ligga lågt med. Nackdelen med derby är att det är ett snabbt spel, det är mycket detaljer och det är många regler att hålla reda på. Vi har inte haft någon riktig regelskola och därmed har jag missat en del helt klart.

bild (6)Övning ger färdighet sägs det, nog tusan fick jag övning igår! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.