Tankar kring ledighet

on

Hur långt i förväg planerar ni upp ert år vad gäller semester? Har ni framförhållning med att be som ledighet över jul- och nyår eller kommer ni på i oktober att det börjar närma sig? Vi gillar ju att vara lite spontana och är väl nu inne på de sista åren när vi kan vara det. När skolplikten drar igång är ju fönstret för ledighet under terminerna betydligt mindre (med all rätt) och vi kommer behöva utnyttja loven på ett helt annat sätt. Som det är nu har vi ju försökt att sky dem som eld, främst för att priserna är galna (som i hysteriska) om man vill resa då. Däremot siktar vi på vår vanliga ledighet kring mars/april. Men då landar vi över påsk i alla fall som trissar flygåtgången och därmed priserna. Plötsligt är vi inne på nästa sommar – för hur gör vi då? Vågar man tro på att Sverige upprepar årets succé med sol och värme eller blir det som sist vi bestämde oss för att semestra i Sverige och mest regnar bort ?

Ändå kan jag inte låta bli att fundera på om jag kanske ändå ska vara ledig över jul. Inte för att nödvändigtvis resa bort, men för att få koppla av. Det vore väl något? Kanske, kanske inte. Jag vet i alla fall vad vi inte ska göra, det är att ta en snordyr charterresa för att fira svensk jul på exotisk plats. Inte i år.

berlinberlinAlla dessa frågor. Alla dessa val. Så öppnar man tidningen och läser om bland annat ISIS framtåg i Irak och jag vill bara gråta. Fast jag måste blunda. Alla hemskheter som pågår går inte att ta in, mitt hjärta rymmer inte den oron. Så jäkla bisarrt att världen kan vara så fruktansvärt vacker och vidrig på en och samma gång. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.