Orättvisan för småsyskon

on

Ni skulle sett ögonen på Lillasystern när det där paketet från Bamseklubben kom till Lilla A. För ovanlighetens skull sa hon inget, men jag såg hur hon trånade. Så jag har scoutat nätet, men nej – det går inte att uppbringa liknande keps, t-shirt eller väska någonstans. Typiskt, för det räcker liksom lite med att hon är så vansinnigt besviken över att hon är för liten för att gå på själva klubben (enligt henne själv är hon ju lika stor som A).

Jag ställde frågan på Fritidsresors facebooksida om det gick att köpa paketet separat för avundsjuka småsyskon, men det erbjöd de inte (vilket jag förstår). Däremot kan jag tycka att privatpersonen som valde att svara på samma tråd och göra mig uppmärksam på att livet faktiskt inte är rättvist för småsyskon och att det var mitt ansvar som förälder att kompensera det istället för att lägga över ansvaret på reseföretaget kunde låtit bli att lägga sig i.

Ja, jag vet att man inte kan få allt här i världen. Jag vet att livet är orättvist. Jag vet mer än väl att det är mitt ansvar. Det var en enkel fråga, inte ett krav att något skulle finnas tillgängligt, inte någon anklagelse om att det var orättvist. 

Så, istället överraskar jag med en liten taxfreebeställning som kommer vänta i stolarna när vi sätter oss på planet.

IMG_1907.JPG

One Comment Add yours

  1. Jisses vad folk ska lägga sig i ibland. Blir så trött!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.