När drömhuset är till salu

on

På den gamla goda tiden när vi bodde i Marieberg (som jag säkert romantiserar såhär i efterhand) var jag ofta på hundpromenader med Thea. Även om Adolfsberg alltid varit området som jag sagt att jag ska återvända till, så har ändå villaområdet lite längre söderut lockat och just det här huset har alltid varit min familjebild. För då, när vi gick där så fantiserade jag att om jag någonsin fick en familj, med barn och hela grejen så skulle jag bo i det gula lilla huset. Med lekstuga.

Nu plötsligt är det till salu och jag blir alldeles sentimental. Huset. Mitt hus.

Tyvärr är det inte alls läge för oss att köpa något, även om en flytt till Örebro eller Västerås inte vore helt otrolig. Stockholm är ändå hemma just nu, fast kanske ändå inte i framtiden. Och ja, det finns mer i Marieberg än ett köpcentrum. Dessutom skulle skolan ligga femtio meter bort, något som inte alls hade varit en dålig sak. Fast jag vet ju att det mest är nostalgi, men drömmar är fint.

4 Comments Add yours

 1. Anna says:

  Åh vilken fin liten idyll! Själv önskar jag mig ut på landet men det finns alldeles för många praktiska saker som håller oss i Stockholm. Tills vidare får jag drömma om sånt här http://www.hemnet.se/bostad/villa-8rum-bracke-bracke-kommun-strandgatan-17-6501443

  Like

  1. Ämma says:

   Det förstår jag definitivt att du drömmer om! Det enda som håller oss i Stockholm (förutom fina vänner) är jobben. Men det är å andra sidan inte så lite heller.. 🙂

   Like

 2. Vilken idyll mitt på en svensson-gata (eller?). Superfint!

  Like

  1. Ämma says:

   Ja! Precis så är det faktiskt, husen omkring är fina men inget speciellt. Det här står ut!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.