Ett fall av åksjuka

Än så länge skriver jag av Lillasysterns lilla episod som ett fall av åksjuka. Vi hade blivit serverade mat när det började att gunga rätt rejält och trots att barnen vräkte i sig mat kunde jag knappt ta en tugga innan magen började rumla. Så, kanske var det så att det var lite för mycket och för fort för små magar. För plötsligt var hon bara vit som ett lakan i ansiktet och lyckades skrika att hon måste kräkas. Jag har alltid kräkpåsar tillgängliga, men med två barn på ett plan (där man dessutom måste sitta fast) gör att man upplevt smidigare dagar.

När hon sen i kön till toaletten nästintill svimmar av blir jag orolig. För hon är helt blå om läpparna och vill bara inte hålla sig vaken. Jag hinner panikandas några sekunder tills jag inser att det gör ju ingen nytta. In på toa och få henne att kissa, mötet med den kalla toasitsen gör att hon vaknar till liv och inom några minuter återgår hon till sitt vanliga jag. Puh.

Tyvärr kan jag ju inte säga detsamma om turbulensen. Vi trodde det hade lugnat ner sig lite inför nedstigningen, men vindarna låg på så pass dumt att vår fine pilot fick ligga och nosa med vingarna nära bergstoppar (kullar snarare) och efter en vild berg och dalbana satt vi på landningsbanan med en vinge ner i marken och bakpartiet åt fel håll. Pulsen just då. Men jag är så glad att jag läst på tidigare att Samos är aningen svårlandat. Även om aningen var en sjuk underdrift från en passagerares perspektiv.

2014-08-26 (1 av 7) 2014-08-26 (2 av 7) 2014-08-26 (3 av 7) 2014-08-26 (7 av 7)Det här hotellet förresten så här långt – så himla bra! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.