Psili Ammos, Samos enda sandstrand

I alla guider jag har jag läst så står det om just Psili Ammos som barnfamiljernas paradis, för här är det långgrunt och sandstrand. Vilket inte existerar (ren i alla fall) på många ställen på Samos, därmed har denna blivit känd. Så vidare värst många barn skymtade jag dock inte på dagen. 

Vägen hit från Potokaki (som de facto byn där Doryssa Seaside Resort ligger heter) är väldigt spännande, för dels går den genom Pythagorion och upp över Samos Marina med hisnande utsikter. Kort därefter svänger man av från stora vägen och ger sig istället ut på den lilla landsbygden, här är skyltarna rätt få men på något sätt hittar man fram ändå. När man tror att man kommit fram till rätt strand så fortsätter man, för i Psili Ammos är det återvändsgata – så du kan inte missa det. Letar du efter lugn och ro är det här du hittar det, för bortsett från några små tavernor och ett par pensionat finns här inte annat än sand. Förutom långgrunt vatten som är kristallklart bjuds man även på vackra vyer av grannen Turkiet. Så nära, ändå så långt bort. 2014-09-01 (3 av 44) 2014-09-01 (5 av 44) 2014-09-01 (6 av 44) 2014-09-01 (10 av 44) 2014-09-01 (12 av 44) 2014-09-01 (13 av 44) 2014-09-01 (14 av 44)

Vi åt vår lunch på tavernan med samma namn som stranden, ett litet gemytligt ställe där alla bord med direkt havskänsla var reserverade i förväg (så var ute i god tid till lunch). Menyn är inte på något sätt dignande, men dagens specialare för 7 EUR och en portion köttbullar och pommes frites åt barnen var alltihop vällagat och gott. Bakom de långa raderna av solstolar finns även ett halvdussin andra alternativ till matställen, mysigast är nog helt klart den lilla serveringen som ligger längst ut på en liten utbuktning i början på stranden.

Den allra första dagen i september när vi är här har turisterna avtagit, vi får parkering under skuggat tak för bara 2 EUR för hela dagen. Två solstolar samt parasoll går inte loss på mer än 5 EUR och här hänger vi ett tag, för här finns just sand.

2014-09-01 (17 av 44) 2014-09-01 (20 av 44)

Simpuffar är självklart att måste när vattnet når en till knäna

2 Comments Add yours

 1. Rosita says:

  Alltså vilka vackra och klara bilder. Är de tagna med kamera, och inte iPhone antar jag?

  Like

  1. Ämma says:

   Nej, min iphone har gått i backen för många gånger för att lyckas ta några vettiga bilder. Min systemkamera däremot sköter sig mest själv. Tack!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.