Pythagorions charm och nonchalanta taxichaufförer

En kväll hade Bamse Pizzaparty på hotellet, det innebar barnvakt för oss föräldrar om barnet ville vara med. Eftersom min femåring skaffat sig en massa kompisar som ville vara med såg jag såklart till att skriva in även henne. Istället stoppade jag ner Lillasystern i den usla sulkyn och promenerade kvarten in från Doryssa Seaside Resort till Pythagorion.

Vi passade på att titta i en massa turistbutiker, men kom därifrån helt tomhänta. Visserligen finns en del fina konstsaker här och var, men inget som egentligen passar hemma hos oss eller som jag kände för att försöka frakta (porslin). Charmigt ändå, vi som var så pass tidiga hann sätta oss nästintill ensamma på restaurang Four Seasons som ligger i den lite lugnare delen av hamnen. Maten visade sig vara tiptop (semesterns enda souvlaki) men den som förväntar sig tzatsiki till får beställa det vid sidan av. Servicen däremot var helt bedrövlig, vi fick vår mat långt senare än sällskapet bredvid som kom strax efteråt, att ens ta beställningen dröjde de med i en kvart. Totalt onödigt, vi fick istället för att njuta se till att stressa oss tillbaka. 2014-08-31 (23 av 43) 2014-08-31 (28 av 43) 2014-08-31 (29 av 43) 2014-08-31 (33 av 43) 2014-08-31 (34 av 43) 2014-08-31 (37 av 43) 2014-08-31 (38 av 43) 2014-08-31 (39 av 43) 2014-08-31 (40 av 43)

På lördagkvällar är det tydligen aningen kaotiskt med taxisituationen från Pythagorion då det ankommer en del plan till flygplatsen i Potokaki. Tidigare i veckan när vi var inne stod dessa på rad, nu var det enda som köade taxiväntande passagerare. Vår chaufför visade sig inte veta vart Doryssa Seaside låg, jag försökte förklara att det låg på vägen strax förbi Nicos Rental. Det var ju dumt gjort av mig, för den Nicos jag pratade om och den Nicos chauffören trodde att det var visade sig ju inte vara samma. Så när han passerade hotellet bad jag honom stanna, men tyvärr trodde han att jag inte hade koll. Så vi åkte till ett annat Doryssa. 400 meter bort. Därifrån fick jag gå av och vid det här laget springa till Bamseklubben för att hämta upp barnet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.