Derby: En lårkaka. Eller en höftinflammation. Eller nåt annat.

on

Så det är ju ingen nyhet att roller derby kan vara ganska våldsamt. För den som sett en enda sekund av spelet ser att en jammer ofta kommer farandes i (nästan) full kraft in i en vägg som oftast består av fyra blockers. Därmed är skador ganska vanliga, för att inte säga vardagsmat.

Nu tränar jag ju inte på det sättet, för vi är fresh meat och därmed övar vi främst på övningar för att göra oss bekväma på skates för att klara minimum skills. Men det är många muskler som är med i spelet och ja, mina lår orkar helt inte med. Så i förrgår när vi hade en grym träning med stort fokus på fartkontroll så smällde jag återigen till något i höger lår. Det är mitt bromsarben (som jag jobbar på att alternera), därför använder jag det mycket flitigare än mitt vänsterben. Det är ju dessutom det ben jag använder för att pusha fart med vid crossovers på tracken.

Så nu, när jag grinar illa varenda gång jag ska resa mig upp, när jag måste ta mig upp i sängen, när jag går i trappor och när jag ska belasta så känns det sådär ärligt talat. Igår vilade jag benet högt mest hela dagen och det känns bättre. Mycket bättre. Men det blir ofrivillig vila några dagar, för fungerande lår behöver vi. Framförallt är jag lite rädd för min höft som grinar så illa. Det är inte ett bra tecken. Inte alls.

BBS-Bootcamp-25-26-oct-webbildDäremot är jag orimligt pepp inför bootcamp i Berlin i oktober! 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.