Är de franska alperna något att ha?

on

Jag drömmer fortfarande om den där resan till Alperna, efter någorlunda klartecken i förra veckan från barnvakten så pågår nu jakten för fullt att hitta en resa i början på januari. Eftersom just skidåkning i Europa inte riktigt är mitt bästa ämne så vill jag faktiskt överlåta själva arbetet av att hitta resan till en arrangör, för ärligt talat – att flyga till Généve går ju an. Men sen ska det åkas bil flera flera timmar, det ska parkeras, det ska hyras skidor, det ska bos, det ska ätas dyrt, det ska köpas liftkort och så vips så blev det i många fall dyrare att resa på egen hand. I alla fall eftersom vi är väldigt låsta till vissa datum. Inte en bra sak när man vill hitta billiga resor kan jag meddela.

langley valdisere valthorens

Vi har i alla fall konstaterat att det förmodligen blir Langley som blir arrangör, med sitt kända halvpensionskoncept (av bra kvalitet) och med transfer, liftkort inkluderat i priset blir det svårslaget. Men vart kommer vi hamna? Som det ser ut just nu är de tre ledande alternativen samtliga på fransk mark. Serre Chevalier, Val D’Isere och Val Thorens. Jag tror inte att resmålet egentligen spelar någon roll, Alperna är fantastiska oavsett vart man är. Men det vore kul att se något nytt, vilket i det här fallet inkluderar alla tre alternativ. I slutändan är det nog det mest prisvärda hotellet som får segra.

3 Comments Add yours

 1. När vi var i Italien i vintras hade vi halvpension på hotellet, frukost och middag på hotellet, och det var verkligen superbra och prisvärt. Vi var ändå så trötta på kvällarna så efter häng i relaxen, 4-rätters (varje dag, ja) och ett par glas vin var vi redo för sängen. Liiiite tråkigt med hotellmiddag men ändå värt om jag tänker på hur vi valsat runt i alp-orterna de senaste åren och sedan inte hittat något jättebra ändå. Så det är verkligen bra, tycker jag!

  Jag tror Langley är jättebra, och framför allt när man har låsta datum och hel vecka som du säger så är de nog rätt prisvärda också.
  Däremot har hyran av bil och allt annat funkat toppen för oss så jag har inget emot att planera själv.

  Av de ställena har jag bara varit i Val d’Isere – grym åkning och jättemysig by! Lite mer livat, t.ex bra after ski och så, det tycker jag är bonus (för after ski brukar jag iaf orka, det är prioriterat 🙂 nästan över middagen under alpresorna.

  Like

  1. Ämma says:

   Ja, vi hade också halvpension när vi var i Canazei men åt ute två gånger och det var bara sådär. Maten på det enkla hotellet däremot var fantastisk, Langley är ju kända för just sin matlagning så det blir nog toppen!

   Jag är inte orolig för bilkörning eller bilhyra för den delen men just våra datum är det så pass dyrt att flyga att vi inte tjänar mer än någon femhundring på att plocka ihop resan själv sammanlagt och då känner jag att det kan vara rätt bekvämt att låta någon annan sköta allt åt en ändå. Jag är ju annars inte rädd att planera själv som du vet.. 🙂

   Vi ska bara se till att barnvakten _verkligen_ kan de datum som vi fått preliminärt ok på nu. Hoppas!

   Like

 2. Och hotellen har enligt min erfarenhet alltid parkeringsgarage. Om nu det påverkar er. Sen ska det ju vara sagt att vi är 4 par som alltid åker ihop så vi hyr en minibuss = billigt och smidigt – är man bara 2 är det säkert mindre meckigt att ta en arrangör.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.