Sammanfattning av hotell – Thailand 2014

on

Här kommer en kort återspegling över alla de hotell vi faktiskt bodde på under sommaren 2014 i Thailand, för vi hann gå igenom en del (fler än vi hade velat) på våra nästan 6 veckor.  Jag tänkte även passa på att lägga in en prisindikation på deras rum, för vilka ni får ta i beaktning att detta gäller under lågsäsong. Våra krav på hotell har varit relativt enkla, det ska finnas pool, vara strandnära, erbjuda plats för båda barnen utan extra kostnader (ibland har vi fått betala för ett barn) samt ha schysst frukost.

Hutcha Resort, Mae Nam, Koh Samui – ca 300:-/natt i bungalow med utomhusbadrum

 Helt okej budgetresort med trånga rum, närheten till den (stundtals ofräscha) floden gör att andelen myggor är väldigt hög. Poolområdet är fräscht, men strandbiten som ansluter till floden rekommenderas inte (gå längre bort åt något håll). Bra läge i Mae Nam med anslutning till torsdagarnas night market, bra restauranger och prisnivån är fortfarande rimlig.

2014-06-16_hutcha (4 av 10) 2014-06-16_hutcha (6 av 10)

Escape Beach Resort, Mae Nam, Koh Samui – ca 450:-/natt i beachsidebungalow 

I kanten mellan Mae Nam och Bophut ligger den här lilla pärlan som kantas av sina grannar – lyxhotellen. Ska du bo här bör du satsa på deras beach bungalows med direkt tillgång till stranden, även om de kostar en del extra. Ett nattbad är skillnaden mellan en bra semester och en spektakulär. Hotellrestaurangen Cast Away har visserligen aningen högre priser än vi är vana vid, men maten håller också den klassen.

2014-06-21 (11 av 40) 2014-06-21 (24 av 40)

Samui Laguna Resort, Lamai – ca 350:-/natt i bungalow

Laguna är ett av de äldsta resortsen i området, vilket märks på både interiör och exteriör. Poolområdet var opraktisk, men resorten charmig i övrigt. Prisnivån låg, bra tillgång på solstolar på stranden samt okej frukost i restaurangen. Något utdaterade rum, men fullt funktionella och strandläget gör det till värt pengarna för ett tag om kraven inte är högre än så. Någon äkta Thailandskänsla, bortsett från turister som hyr in yngre tjejer får du inte här.

2014-06-26 (1 av 33) 2014-06-26 (3 av 33)
2014-06-30 (11 av 36)

Salad Beach Resort, Haad Salad, Koh Phangan – ca 300:-/natt i poolside bungalow

Vår lilla pärla, ett litet men familjevänligt resort på ön Koh Phangan blev ett återbesök från förra året. Längst bort på Haad Salad med bästa läget även under lågvatten (som råder under svenska sommaren). Den egna restaurangen är bland de bästa och mest uppskattade längs strandremsan, deras kokosshakes är to die for. Väldigt prisvärt alternativ, med stor pool och stora utrymmen för barn att röra sig på. Barnvänligt.

2014-06-26 (10 av 33)2014-06-26 (24 av 33) 2014-07-03 (2 av 29) 2014-07-03 (3 av 29)

Cookies Salad Beach Resort, Haad Salad, Koh Phangan – ca 300:-/natt i oceanview terrace

Helt klart ett av de charmigaste hotell vi någonsin bott på, i en rakt nedstigande backe. Inget för den höjdrädda. Poolområdet tyvärr aningen slitet, strandremsan inte den bästa (se Salad Beach Resort). Rummet var över all förväntan för priset, men frukost på meny och aningen för många trappor drar ner helheten för en småbarnsfamilj. Resturangen och personalen är helt magisk, inte ens vår tidiga utcheckning kostade oss något extra.

2014-07-03 (5 av 29)

Le Murraya Resort, Chaweng, Koh Samui – ca 400:-/natt i 1-rumslägenhet

Bredvid Chaweng Fight Centre ligger det här boutique resorten, en knapp fem minuters promenad från stranden och stora gatan. Ljudnivån på matchkvällar är vansinnig, men annars är det ett grymt budgetalternativ i ett dyrt område. Hotellpoolen är över förväntan, men frukosten drar ner. Stort plus för gratis shuttle till strand. Ligger även granne med små minirestauranger där du äter gott och löjligt billigt. Bara några minuter bort ligger även Chawengs kvällsmarknad där det är full rulle efter kl 19.

2014-07-03 (12 av 29) 2014-07-03 (13 av 29) 2014-07-03 (15 av 29)

Coconut Beach Resort, Lamai, Koh Samui – ca 350:-/natt i superior rum (exkl frukost)

Vi nappade på bra pris, tänkte lösa frukosten på plats. Istället löste vi efter två nätter ut oss själva då hotellet inte alls motsvarade förväntningarna. Otrevlig personal, öde lokaler, obefintlig städning, kackerlackor på rummet (tack vare balkongdörr på nedre botten som ej gick att stänga) och ett område som verkade vara helt fritt från omtanke. Massa, massa, massa potential. Vill du bara sova är det här platsen för dig, men bryr du dig om något annat så håller du dig borta.

2014-07-10 (1 av 50) 2014-07-10 (8 av 50)

Lamai Wanta Beach Resort, Lamai, Koh Samui – ca 400:-/natt i superior rum 

Ytterligare favorit i repris där vi hamnade efter debaklet på Coconut, efter att letat igenom alla andra alternativ. Återigen på topp, med frukosten, med boendet och med personalen. Letar du efter service, bra mat och oslagbart läge i Lamai är det här definitivt platsen för dig. Har du löjligt mycket pengar ska du helt klart välja något av deras bungalowalternativ.

2014-07-10 (17 av 50) 2014-07-10 (18 av 50)

World Resort, Bophut, Koh Samui – ca 500:-/natt i superior bungalow

 Vi var inte speciellt förtjusta i World Resort förra året, men det här med prisvärda alternativ gjorde att vi hamnade här igen. Den här gången uppgraderade vi och ja, det var värt det. Bophut är strategiskt nära det allra mesta (i vårt fall flygplatsen) men strandbotten är hemsk. Stora, stora pluspoäng för all mat som går att köpas på stranden. Hotellpoolen med dess kvarlämnade leksaker är också ett enormt plus i kanten, frukosten går inte av för hackor den heller. Vägarna förbi och vill ha i barnen fisk? Deras fish&chips görs på färsk fisk vid beställning, vi var många som åt oss mätta på en portion.

2014-07-15 (12 av 26) 2014-07-15 (17 av 26) 2014-07-15 (18 av 26) 2014-07-16 (9 av 22)

Centre Point Silom, Silom, Bangkok – ca 700:-/natt i grand svit 

I direkt anslutning till en Robinsons department store och med Food Market på nedre botten finns det betydligt sämre ställen att bo på än Centre Point Silom. Någon minuts promenad och du har nått skytrain som tar dig snabbt och smidigt in till de centralare delarna av staden. På hotellet finns allt du kan önska, även om standarden börjar tryta (uppfräschning behövs fort) så håller det här fortfarande bra standard. Billiga rum finns det gott om, frukosten håller riktigt bra klass.

2014-07-20 (3 av 45) 2014-07-20 (4 av 45) 2014-07-20 (5 av 45) 2014-07-20 (7 av 45)

Den här sommaren var allt annat än dum den. Tack livet! 

2 Comments Add yours

 1. Resfredag says:

  Hur bra som helst med schyssta hotelltips, tack! Det här med Thailand på sommaren verkar ju vara en hit prismässigt! Nu när bebisen snart kommer börjar vi klura på lite olika utlandsalternativ. Min man är helt inne på en långsejour i Thailand igen, men jag tycker nog att världen är lite för stor för att köra copy paste… Vi får se hur det blir!

  Like

  1. Ämma says:

   Ja, fast jag tycker Thailand dragit iväg i kostnader rätt rejält och ser det inte som ett billigt alternativ längre vad gäller själva resandet. Att leva ja, men boendekostnader äter upp rätt mycket. Vi känner oss rätt färdiga, för tillfället. Hoppas ni hittar något grymt!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.