Recension: Blue Village Doryssa Seaside Resort

Strax utanför Pythagorion på den härliga ön Samos ligger Blue Village Doryssa Seaside Resort, ett inte så typiskt charterhotell med massor av karaktär och en service som gör att det passar för både barnfamiljer, par och de som söker lugnet. Med bara några minuters bilväg till flygplatsen får man däremot stå ut med jetmotorernas vrål ett par gånger per dag, för den något flygrädde är Samos kanske inte optimal destination då inflygningen är svår tack vare bergens formationer och vindar. Bara en kvarts promenad från hotellet ligger den mysiga lilla hamnen, med hyrbil har du aldrig mer än några mil till närmaste sevärdhet. 2014-08-31 (11 av 43) 2014-08-27 (3 av 24)2014-08-27 (5 av 24) 2014-08-27 (8 av 24)2014-08-27 (9 av 24) 2014-08-26 (7 av 7)

Hotellet består av en Villagedel (belägen bakom receptionen) och en Seasidedel, belägen med havsutsikt (eller mot bergen). Vi hade ett dubbelrum bokat, men uppgraderades till en familjesvit vilket i praktiken innebar ännu ett litet sovrum. Litet är väl just devisen för dessa rum som är av riktigt hög standard, fräscha och ljusa – men då troligen aningen trånga när familjen är komplett. I Villagedelen är det lägenheter i olika storlekar, samtliga mer rymliga än vårt alternativ och i en betydligt mer gemytlig miljö med fina gator och ett vansinnigt vackert torg. Runt torget ligger ett litet crèperie samt den lilla mini marketen som tillhör området (och är den enda inom 10 minuters avstånd). Tyvärr är priserna här inhumana med 18 EUR för ett hinkset med spade, jag saknar ett alternativ till återvinning. Däremot här på torget dukas det varje torsdag upp till grekisk afton och middag här kan köpas till, vilket skapar en otroligt mysig stämning.

2014-08-26 (1 av 7) Vi reste all inclusive, vilket innebar att vi hade fri tillgång till frukost, lunch och middagar i vår egna restaurang (den var enbart till för all inclusive gäster), här erbjuds möjlighet att antingen sitta inomhus i matsalen eller på deras terrass med underbar utsikt över Medelhavet. Servering av vin sker vid bordet och servicen är klanderfri. Maten är även den på en högre nivå än förväntat, i slutet på augusti är trängseln vid buffén så gott som obefintlig. I paketet ingår även en middag per vecka på deras Tavern by the Sea, men efter de inledande dagarnas problem med getingar vid borden (samt rapporter på ännu värre förhållanden på á la carte restaurangen) avstår vi. Snacks och dryck hämtas främst dagtid från Thea’s Corner, en liten bar med det mesta och det bästa. Urvalet är stort, det ingår även drinkar för de som önskar det men främst är det möjligt att få smörgås, pizza, popcorn, glass, slushie, fruktsallad med mera till mellanmål. Saknar du något? Fråga – vi fick flera gånger specialare till barnen tack vare fantastisk personal.

Nere på stranden är det ett helt myller av solstolar, långt utbrett över en strandremsa så pass lång att man först här får en uppfattning om hur stor den här resorten är, för det märks inte någon annanstans. Här kostar solstolarna 3 EUR styck per dag, men då ingår också service kring mat/snacks genom att trycka på en knapp. Effektivt, uppskattat för de som inte själva vill hämta. Ovanligt nog ingår denna service även för de som har all inclusive. Här är ingen sandstrand, utan badskor är lämpligt då stenarna är både varma och aningen hårda för ovana fötter. Strandkanten är inte vidare värst bred, vattnet sluttar ganska fort ner till midjedjupt. Letar du efter riktigt barnvänligt bad på Samos rekommenderar jag en tur till sandstranden Psili Ammos.

2014-08-28 (11 av 11)2014-08-31 (4 av 43)2014-08-27 (11 av 24)

Det är inte bara hotellets egen personal som är superb, utan Fritidsresors egna guider är helt fantastiska och redan andra dagen har alla inblandade i diverse aktiviteter koll på barnens namn och ser till att involvera dem i alla möjliga aktiviteter. Bamseklubben håller till i sitt lilla klubbhus på bortre delen av området, bredvid den stora lekparken och Bamse själv med vänner kommer såklart på besök flera gånger under veckan. På kvällarna är det underhållning för både stora och små i den lilla amfiteatern belägen mellan de två hotellområdena. 2014-08-31 (15 av 43) 2014-08-31 (7 av 43)

Poolområdet är väl kanske den tråkigaste detaljen med det här valet av hotell med sina rena rektangulära pooler. Barnpoolen är uppdelad i en djupare och en grundare del på längden, vilket gör att även de minsta helt saknar skugga naturligt, men går att ordna. Parasollen i anslutning är dock bra tilltagna och täcker stora delar av det lilla området där stolarna är placerade. Här i Pythagorion är det lite blåsigt nästintill jämt, vilket gör att det inte känns så pass varmt som det är och inte heller ligger handdukar eller böcker stilla på sina platser – så se till att inte ha lösa saker vid poolen.

2014-08-31 (19 av 43)2014-08-31 (20 av 43) 2014-08-28 (3 av 11)
För den som reser med mindre barn eller bebisar finns en riktigt mysig Baby Lounge i ett avskärmat område, här kan du amma ifred, värma på mat och leka en liten stund. Under hela dagen pågår aktiviteter på hotellet, mest märkbart är självklart vattengympan som lockar stor publik i stora poolen. Mysigast i hotellstaben är den händige badvakten som leder barn rätt, hjälper till med parasoller och helt enkelt är ett trevligt ansikte i mängden.

2014-08-31 (43 av 43)

Vi hade en fantastisk vecka på hotellet, men jag har dock några minusposter jag ändå behöver nämna, det gäller främst hyrsulky via hotellet (kom igen, en vettig sulky tjänar ni igen på fem veckors användning – de ska inte behöva rulla fyra säsonger), storleken på rummen, den absurda prisnivån i deras minimarket och slutligen bristen på skyltning inom hotellområdet.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.