Derby: Ett historiskt Derby Därby – Royal Army vs Stockholm BSTRD’s

on

Det må ha varit grått och regnigt ute igår, den här första söndagen i december men inne i Farstahallen var det upprymda röster och stora leenden som spreds. För första gången någonsin möttes Stockholm Royals (med sin Royal Army) Stockholm Roller Derbys BSTRDs (vilket är ligans B-lag) under förhoppningar om ett jämnt bout och gissa om de förhoppningarna infriades? Nu råkar det ju vara så att det ena är mitt gamla lag och det andra är mitt nya, så gissa om jag var aningen exhalterad mest hela tiden.

Det här är två riktigt slipade lag, med det menar jag grymma. Båda har åkare som har otrolig potential, även om ligorna har helt olika inriktningar (Royals har sin egen boutande internliga även om den är vilande nu i höst) så visar det på vilken fantastisk utveckling roller derby har just nu. Publiken var fantastisk, kanske lite väl bra faktiskt då Farstahallen dagen till ära saknade fungerande högtalarsystem och domarna hade grova problem med att överrösta skaran påhejande supportrar. Något av ett vansinnigt angenämt problem kan tyckas. Matchen rullade sina minuter med ett galet högt tryck och riktigt fin derby därby på plan. Framförallt var där en sjuhelvetes massa leenden. Så himla nice!

derbydärbyDet var några stjärnor som blinkade extra klart igår, men alla gjorde ett hästjobb för att skaka fram de poängen där det slutligen blev förlust för BSTRDs med 174-158 mot Royal Army

Det här var Royals första hemmabout för säsongen, vilket tyvärr märktes lite på deras team med NSOs där en del insatser kändes betydligt skakigare än önskat. Det var flertalet incidenter i både penalty box och kring score keeping som jag reagerade över, men å andra sidan är det erfarenhet som krävs och det tar ett tag att få fram – bättre lycka nästa gång!

Slutligen vill jag ändå belysa den lilla men ack så otrevliga detaljen att mitt barn ramlade rakt ner i ett minfält av urdruckna ölburkar efter slutsignal när hon också ville “skaka tass” med spelarna. Det förekommer mer och mer att barn är närvarande på bouts, även om det är mitt ansvar att hålla reda på dem så är det vårt kollektiva ansvar att se till att hålla rent och snyggt omkring oss.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.