Resor: En barnvänlig weekend i vår

on

Vi brukar resa bort med J&C, men senaste tiden har det varit dåligt på den fronten. Nu tänkte vi göra ett nytt försök och hoppas komma iväg båda familjerna någon gång i mars/april för en liten vårweekend. Vi vill passa på att göra något som kan vara riktigt kul för barnen, det ska vara rimligt billigt och helst ganska tillgängligt.

Tivoli_1680x570_05Köpenhamn lockar, men ingenstans kan jag läsa om när Tivoli öppnar för säsongen, därmed försvinner ett av de största nöjena. Lalandia låter också som ett roligt alternativ, men priserna är absurda för en familj även under lågsäsong. Detsamma gäller The Reef som vi sneglat på, även kryssning till Helsingfors med hotellnatt där kostnaderna drar iväg något ofantligt. Göteborg skulle ju kunna vara mysigt, men känns som att Liseberg då är ett måste.

Men det måste ju finnas mer platser/resmål perfekta för en weekend med fokus på barnvänlighet?

(Och jo, jag har noterat att det går att resa fasligt billigt till Medelhavet i slutet på april/början på maj. Jag har ju det…)

2 Comments Add yours

 1. Ullrika says:

  Om ni kan resa vardagar brukar både Lalandia och the Reef vara lite mer överkomligt ur ekonomisk synvinkel! Köpenhamn är underbart! Strosa och trevligt och förhållandevis barnvänligt (fast dom röker överallt, det glömmer jag varje gång), men om Tivoli inte är öppet är det en stor och viktig grej ni missar… men om ni kan hålla er till 1 april så har de satt igång igen!

  Like

  1. Ämma says:

   Så sant, vi ska nog kolla upp det noga. För ska man åt det hållet lär det ju gå en del pengar i övrigt också, så snål är nog inte rätt inställning! 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.