Resor: Arlanda – Genève – Val d’Isere

Det var där jag tänkte börja den här rapporteringen från vår underbara veckan i Alperna, men så kom det obefintliga nätet emellan och vi får helt enkelt börja i andra änden. När vi redan är hemma igen. 

Efter att lämnat barn i Västerås och tagit oss med bilen till Benstocken där den fick vila över veckan var vi aningen ute i sista sekund när vi väl nådde Arlanda. En flygplats som sedan jag var där sist (slutet på oktober) bemödats med en “Kids Lane” för säkerhetskontrollen (heja, heja!). Vi hann inte mycket mer än att köpa varsin bok, ta en snabbfika och gå på planet innan vår pilot satte fart med planet som var chartrat från SAS till Schweiz och Genève.

Vi landade sent på kvällen i Genève och missade därmed det mesta intressanta att titta på (som Lac d’Annecy som är en av världens minst förorenade sjöar). Drygt tre timmars transfer upp till Val d’Isere från flygplatsen, en väg som är lite udda med motorvägar och enorma mängder rondeller innan dess man når de lite charmigare byarna som Bourg de St Maurice och bergsmassiven på serpentinvägar upp.

IMG_3545En halvtimme innan man når sitt mål börjar det bli riktigt intressant, med serpentinvägar, med skydd mot laviner som sträcker sig igenom berget och med säkerhetskollar för att undvika att fordon tar sig upp utan skyddsutrustning. Vår chaufför – en gladlynt kvinna i 40 års åldern hade lite för mycket tryck på sin gaspedal och med någon få decimeter till godo längs med bussens sida nerför berget satt jag närmast och hyperventilerade i varenda sväng (det kändes som att vi tappade fäste).

Strax före midnatt nådde vi slutligen Langley Hotel La Foret i Val d’ Isere och konstaterade direkt att någon bör nog tänka om vad gäller klassificeringen av boendet. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.