Derby: På fötterna till juniorerna/miniorerna

on

När A började med miniorderby så valde jag att hyra utrustning eftersom vi inte visste om hon ville fortsätta eller inte (man kan ju inte förutsätta att barn har samma intressen som en själv) och därmed fick vi låna det standardsortiment som finns för de minsta barnen. SFR Racing Typhoon är en justerbar skate som är bra av den anledningen att den är hög i ankeln, men för A som lärde sig att skatea på ett par andra skates i Ekvallen har haft svårt att förlika sig med att de är så otroligt tunga och har fått kämpa järnet för att orka lyfta fötterna runt.

Inför den här säsongen har vi haft lite svårt att bestämma oss, beslutade i sista sekund att vi kommer köpa ett par egna SFR Vision att växa i och ur, samt ärva ner till Lillasystern när den dagen så kommer (om hon någonsin vill åka alltså). Samtidigt som jag egentligen vill använda mig av möjligheten att hyra skates så är det en ekonomisk fråga, att köpa egna var en lindrigare lösning än att se framför sig att hyra några terminer. Skillnaden är självklart att ankeln är mer öppen, vilket förenklar de rörelser med foten som krävs samt även med balans och att hitta rätt tyngdpunkt.

Så framöver kommer den lilla derbyspelaren rulla på sina träningar i dessa. Inte för att hon vet om det än. På lördag drar träningen igång igen och jag håller tummarna för att dessa hinner skeppas hit tills dess! 

One Comment Add yours

  1. Weey, snygga! Kommer hon nog bli nöjd med =)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.