Om genomslagskraft – “Rocka Sockorna”

on

Ett tioårigt barn har helt klart slagit slint på Sverige idag – på ett bra sätt. Eller så är det bara mitt flöde, men hela FB, Instagram och Twitter är fullkomligt översvämmat av #rockasockorna. Ett barn ja, det är kanske just därför. En liten tjej ställer sig upp för sin syster och hela världen (genomslagskraften!) hänger med. Vi likaså.

Olika är bra alla dagar svarade A imorse när jag förklarade varför man idag kan ha strumpor som inte matchar varandra. I hennes värld är det så enkelt, vi vuxna vet verkligheten tyvärr är lite dystrare än så, men det är precis den inställningen vi vill bevara. Hos henne. Hos alla. För hörrni, olika är bra. Oavsett vad det gäller. Och att byta ett par strumpor kan tyckas vara en liten grej, men för varje person/barn man kan göra lite mer accepterande desto närmare kommer vi en tolerantare värld. För alla.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.