Derby: På plats 32 i världen!!!

on

Roller Derby är ju inte jättejättestort i Sverige, trots att vi har 30 ligor. Men i världen håller Stockholm på att göra sig ett namn, för vi klättrar upp, upp, upp. Nåja, inte jag – för jag spelar ju i C-laget. Men det här är personer som är med i min liga. Som jag tränar med. Varenda vecka. Som jag spelar träningsmatcher med. Det är ganska coolt ska ni veta. I höst kommer de att spela playoffs, i division ett eller två, i USA. Troligen ett (topp 40).

strdOch här kämpar vi. För träningslokaler. För träningstider. För hjälp med kostnader att driva en liga. För hjälp att kunna bli ännu bättre. Att vara en liten men växande sport i Sverige (specifikt i Stockholm) är allt annat än lätt och att den här ligan lyckas växa och bli bättre har helt och hållet med en massa individers arbete att göra. Vi som jobbar med att föra ligan framåt. Styrelsen som sliter för att hålla ihop oss. Spelarna som orkar fortsätta fokusera. Och resten av Sverige, resten av Europa som pressar dem framåt.

2 Comments Add yours

 1. Det är så tråkigt att bara vissa sporter satsas på. Likadant med min lillebror som paddlar drakbåt och är med i Landslaget, de tog guld för två år sedan i VM och silver (eller om det var brons?) förra året. Tror du de får någon som helst hjälp med resorna till EM och VM i år? Nepp, de får bekostas själva alternativt med sponsring.

  Like

  1. Ämma says:

   Ja, det är tyvärr många sporter som slåss mot pengabekymmer, men hoppet lever ju om att de ska förstå….

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.