Resor: Första stopp – Sa Porxada (Campos), Mallorca

Det här fantastiska privilegiet att få peppa för inte en, inte två utan faktiskt tre resor på en och samma gång borde man ju verkligen ha patent på. Nu är det dessutom inte mer än 90 talet dagar kvar tills vi kliver på planet till Palma de Mallorca. 

Vi flyger Norwegian till ett bra pris, biljetter vi fick syn på i höstas och norpade illa kvickt. Rätt nöjd med det, för idag ligger de på dubbla priset för exakt samma flighter. Landar gör vi en lördagskväll, eftersom vi är medvetna om att just resdagen tär på de flestas nerver valde vi att ha första veckans boende så nära som möjligt. Så himla nära blev det ändå inte, för vi kommer befinna oss strax utanför Campos, bara några kilometer från världskända Es Trenc, nära Sá Rapita, Colonia de Saint Jordi och Cala Pi. Inom utflyktshåll ligger även vansinnigt fina Cala d’Or, Cala Mondrago och Cala Figuera. Från flygplatsen är det cirka tre mil, självklart har vi en minibuss till vårt förfogande till våra veckor i hus. saporxadasaporxada2jpeg saporxada3

Huset, Sa Porxada, är 150 kvadratmeter stort med utetkök, pool och en frukt- och grönsaksodlingslott där man fritt får gå och plocka. Huset är omgivet av ett palmplantage, här ute på landet får barnen vara precis så högljudda de vill. 

Vi kommer alltså befinna oss precis utanför den mest hektiska turismen, närmast naturen och lokalbefolkningen. Jag har bara illusioner över hur charmigt det kommer vara, men jag gissar på att det kommer vara ännu bättre än jag kan tro!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.