Resor: Första intrycket av Blue Village Althea Beach

on

Vi landade alltså närmare midnatt på fredagskvällen, lagom tills alla funnit sin plats på den skumpiga bussen som skulle ta oss från Larnaca till Fig Tree Bay hade stora delar av medresenärerna somnat, så där satt jag och A – hon med en padda och jag med drömmar om en fantastisk kommande vecka.

Jag erkänner att jag är lite färgad av vår vistelse på Blue Village Doryssa Seaside Resort i höstas, för eftersom betygen är väldigt lika hade jag nog förväntat mig något liknande det. Så är alltså inte fallet, för medan Doryssa är fräscht, vitt och nyrenoverat kändes Althea lite som 80-talet all over igen vad gäller matsal, lobby och det rum som vi först fick. Fortfarande ett grymt bra hotell, men aningen olika inriktningar såklart.

Det visade sig att vi hade bokat ett handikappvänligt rum, vilket är fantastiskt att de finns men inte alls vad vi behövde och dessutom visade det sig ligga i direkt anslutning till scenen där alla shower kördes samt uteserveringen där alla satt och tittade på showerna. Total insyn, balkongen kändes inte alls inbjudande. Så, vi bad om att få byta till ett av de andra rummen som vårt sällskap fått (vi bokade tillsammans för samma kostnader) men tvingades då istället betala en administrativ (hög) avgift för att få rummet bytt. Jag förstår att man är noga med att inte göra uppgraderingar gratis, men är pratar vi bara om en felbokning (som vi inte ens var medvetna om) till en rumskategori med exakt samma katalogpris. Så, mitt förtroende dök lite för Fritidsresor i och med det, för semestern var inte gratis till att börja med.

2015-05-03 (4 av 73) 2015-05-03 (5 av 73) 2015-05-03 (7 av 73) 2015-05-03 (10 av 73)Frukosten morgonen efter var fantastisk om än lite stressad, för barnen hade ju Bamseklubb att hinna till. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.