Resor: Att resa till Cypern i april

on

Det är alltid lite av en chansning att resa någonstans i lågsäsong (förutom Kanarieöarna), Cypern är inget undantag. Chartersäsongen har nyss börjat i slutet på april, vindarna är kyliga och vattnet har inte värmt upp sig än. Men så finns ju såklart alla de där fördelarna också, som att det inte är någon trängsel, att det är lagom varmt för att uppleva svensk sommar, det är grönt och otroligt vackert. 2015-05-03 (11 av 73) 2015-05-03 (12 av 73) 2015-05-03 (13 av 73) 2015-05-03 (14 av 73) 2015-05-03 (15 av 73)

Gräset är frodigt, grönt och inte alls så hårt som man vant sig vid i Medelhavet. Personalen på charterhotellen är ny och entusiastisk inför säsongen, priserna är något lägre än att resa under högsäsong samt det ger en fantastisk start på våren.

Vädermässigt har vi legat mellan 22-29 grader i skuggan, första dagen var kyligast. Solen har skinit bortsett från när vi gjorde utflykt till Ayia Napa och den gömde sig delvis bakom soldis, lite regn sista natten, när vi åkte till flygplatsen när det plötsligt var mulet över ön. De som provade säger att havet höll sig runt 20-22 grader, klart badbart för de som ägnar somrar i Sverige åt att svalka sig. Man ska vara medveten om att kvällarna är riktigt kyliga. Stängda skor, tjockare kläder och kanske en halsduk är att föredra om man vill kunna sitta ute och njuta.

Att resa till Cypern i april är klart en jättebra tidpunkt för att i lugn och ro få uppleva allt det fina utan att stressa. Återkommer jag väljer jag nog istället september för att behålla de fantastiska temperaturerna i vattnet och därmed kanske, kanske våga doppa mig i alla fall en gång på en vecka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.