Resor: Om att aldrig riktigt få nog?

on

“Räcker det inte nu?” med resor. Nej. För så kommer plötsligt den där dagen när det inte längre är möjligt av en eller andra anledningar. Så vi kommer resa när vi har möjlighet, på ett eller annat sätt. Det behöver inte vara långa resor, eller dyra. Resmålet säger inte alltid vad kostnaden är, så länge vi inte reser under semesterperioder behöver priset inte vara så högt. Vi köper flygbiljetter till destinationer när priserna är bra, åker när många andra inte kan.

2014-02-10 (16 av 29)

E är i Jämtland nu, en resa i sig – även om den är av annat slag. Jag ska till Malmö om några veckor, vilket också är en resa – även om den sker på jobbvillkor. Därefter väntar ju Polen, strax därefter ska jag faktiskt få se Uppsala. Mallorca lurar i sommar, när hösten sänker sig ska jag troligen dra på träningsresa till Barcelona. Men semesterdagarna, de är ju såklart begränsade och om något år har vi inte lika många föräldradagar att slänga omkring oss. Vi har planerat in det lagom tills As skolplikt träder i kraft, för då vet vi att vi måste ändra våra vanor. Men tills dess passar vi på, för barnen älskar att resa, vi älskar att resa. Svårare än så är det inte. Hemma kan vi vara sen, vardagen får vi ändå – vi rymmer inte från den på något sätt. För vi älskar vår vardag, området, våra grannar, barnens kompisar.

2 Comments Add yours

 1. Resorna är guldkanten som gör att även vardagen kan uppskattas till max. För att den också är härlig, men ändå för kontrasten. Tänker jag.

  Och visst är det så – skillnaden när de börjar i skolan skrämmer ju verkligen!! Hur gör man då, hemska tanke!
  Finns många bra anledningar att passa på. Att resa är ultimata livsnjutningen!

  Like

  1. Ämma says:

   Ja, hur gör man då? Helt klart står vi framför ett annorlunda (och dyrare resande framöver)…. Men tills dess – vi passar på!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.