Kompressionsstrumpor utan att vara en tant

on

Det kan ju inte bara varit jag som trott att fenomenet stödstrumpor enbart var till för tanter och farbröder (eller de stackare som lätt drar på sig åderbråck)? Det var först nyligen (okej, något år sen) som jag förstod att kompressionsstrumpor faktiskt har effekt även på oss som kanske inte är högrisk för att få en propp. Men vars ben sväller och blir stumma lätt eftersom cirkulationen är dålig. Jag sitter ju mest hela dagarna och skulle absolut troligen bli hjälpt av att ha det på benen, det skulle troligen motverka mitt problem med att mina fötter ändrar storlek nästintill dagligen beroende på hur svullen jag är just då.

Om de har så vidare värst mycket effekt under träning vet jag faktiskt inte, det sägs ju så – men jag tänker snarare att de är ett bra komplement inför träning för att inte bli så stum på en gång. Måste nog ändå ta och införskaffa mig ett par så jag kan testa ordentligt. Trots att jag inte är tant. Fast nog tusan är det rejäla pengar för ett par strumpor alltså. Som man ska hålla reda på. Att träna är ju knappast en billig hobby alltså.

2 Comments Add yours

 1. towe says:

  Älskar mina. Har dem när jag flyger, när jag går långt och ibland på kontoret 😉 Dyra var de men jag har haft dem i typ 3 år och de är knappt slitna!

  Like

  1. Ämma says:

   Jag tror verkligen jag skulle ha nytta av ett par, men att hålla reda på dem? Klarar man det alltså? Jag är rätt usel på det där med strumpor ska jag erkänna….

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.